4 Minik Yavru Büyükşehir’le Hayata Tutundu

Mersin Üniversitesi Kampüsü’nde üzeri açık olan su kanalına düşen yavru köpekler, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi, 09:01
4 Minik Yavru Büyükşehir’le Hayata Tutundu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Düştükleri 4 metreyi aşkın derinlikten çıkarılan 4 minik yavru, Büyükşehir Belediyesi tarafından muayene ve bakımları yapılmak üzere bakımevinde koruma altına alındı.Mersin Üniversitesi Kampüsü’nde üzeri açık olan su kanalına düşen yavru köpekleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı. Sabah saatlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne 4 yavru köpeğin kuyuya düştüğü ihbarı geldi. İhbar üzerine Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konuşlu olan teknik ekipler harekete geçerek, hayvan ambulansı ile kısa sürede ihbarın bulunduğu noktaya ulaştı.
Ölmek üzereyken bulundular
Kampüs içerisindeki su kanalında yavru köpekleri aramaya başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kanalın derinleştiği ve yüksekliği 4 metreyi aşan bir noktada 4 yavru köpek olduğunu tespit etti. Kanala inerek ilk muayeneyi olay yerinde yapan veteriner hekim, yavruların vücudunda kırık ve benzeri bir durum olmadığını, ancak 24 saati aşkın bir süredir çukurda olduklarını belirledi. 4 yavru da düştükleri çukurdan başarılı bir şekilde çıkarılarak Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.
Şoka girmişlerdi
Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde detaylı sağlık kontrolleri yapılan 4 yavru köpek, daha sonra banyo yaptırılarak temizlendi. Temizlik işleminin ardından karınları doyurularak bir araya koyulan yavrular hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi veterineri, yavruları bulduklarında aç, susuz ve korkudan şoka girmiş olduklarını anlattı. Yavru köpeklerin aşırı derecede bitkin durumda olduklarının altını çizen veteriner hekim, yavruların en az 24 saattir kanalda kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini ifade etti.
Muayeneleri, temizlik ve bakımları yapılan 4 küçük yavru, kendilerini sahiplenecek birileri bulunana kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin