30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Taş Boyayarak Kutladılar

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Mut Taşhan’da ‘Taş Boyama Atölyesi’ düzenlendi.

31 Ağustos 2022 Çarşamba, 16:44
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Taş Boyayarak Kutladılar
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Mut Taşhan’da düzenlenen Taş Boyama Atölyesi büyük ilgi gördü.

Etkinlik hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Selahattin Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını kutlamanın büyük anlam ifade ettiğini belirterek “Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut’ta üzerine düşen görevi hem ilçe merkezindeki etkinlikler, hem de Kozlar Mahallesi’ndeki etkinlikler ile yerine getirdi. Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz. Mut halkı da bu durumdan son derece memnun” diye konuştu.

“Kızım için de, bizim için de çok güzel bir gündü”

Etkinliğe kızı ile birlikte katılan Ayşe Uzun isimli vatandaş “Taşhan bizim için, Mut halkı için sosyalleşmenin yaşandığı bir yer. Hem tarihi dokusu ile hem de 30 Ağustos dolayısıyla buraya geldik. Taş boyama etkinliğinin olduğunu biliyorduk. Kızım için de, bizim için de çok güzel bir gün” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mut’taki hizmetlerinden memnun olduğunu da ifade eden Ayşe Uzun “Yazlık sinemalar bizim için çok keyifli geçiyor. Aynı zamanda konserler ve üretici kadınların yaptığı işler de çok keyifli” diye konuştu.

Çocuklar mutluluklarını paylaştılar

Etkinlik dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyleyen Haluk Eser isimli küçük çocuk “Etkinlik çok güzeldi, çok sevdim. Boyama yaptık. Bu tür etkinlikleri çok sevdiğim için, her zaman olmasını istiyorum. Herkes eğleniyor. Ben de mutlu oluyorum” diye konuşurken, Gizem Tezcan isimli bir başka çocuk ise “Bugünkü etkinlik güzeldi, çok eğlendik. Evde de yapıyordum daha önce. Ama suluboya ile yapıyordum, burada guaj boya ile yaptık. 30 Ağustos bizim zafer bayramımız, çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğin son derece takdire değer olduğuna dikkat çeken Müzik Öğretmeni Cemile Temel ise “Etkinliğimize ailelerin ve çocukların katılımı çok güzel. Çocuklar boya ve fırçayla, ilk kez belki burada tanıştılar. Çünkü evde bu kadar özgür boyama yapılmaz. Taşı boyadılar ve üzerine ay-yıldız figürü yaptılar. Hepsi de çok başarılı oldular. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu etkinlik son derece takdire değer, çocuklarımız için çok yararlı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81. Genel Kurulu’na Katıldı
ÇAMLIYAYLA'DA AKDENİZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE
MERSİN'DE İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURUL TOPLANTISI
MERSİN ORMANLARINDA BİYOLOJİK MÜCADELE
TARSUS TSO, TOBB'UN 81. MALİ GENEL KURULUNA KATILDI
MERSİN TSO, TOBB'NİN 81.MALİ GENEL KURULUNA KATİLDI
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU 'NDAN İOKBS'DE 500 TAM PUAN ÇEKEN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI
TARSUS'TA ZÜBEYDE HANIM ANITI VE BAHÇESİNİN CEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI
Yörük Kadınının Sessiz Mektubu Alaçuval, Mersin’de Hayat Buldu
Şehit İstihkam Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin İsmi Tarsus Üniversitesi Konferans Salonuna Verildi

Mersin Haber ,Mersin