24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle Mersin'de Tören Düzenlendi

Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlama programına katıldı.

24 Kasım 2021 Çarşamba, 21:50
24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle Mersin'de Tören Düzenlendi
-

Törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bünyamin Dayıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yanı sıra; il protokolü üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ‘aday öğretmenler” ile ‘emekli olan öğretmenler’ adına birer konuşma yapıldı.
Törende yaptığı konuşmasında öğretmenlerin hepimizin hayatında çok önemli bir yeri bulunduğunu kaydeden Vali Ali İhsan Su, dünyanın en önemli işini öğretmenlerin yaptığını söyledi. Her mesleğin, ortaya koyduğu bir eser olduğunu belirten Vali Su;“Öğretmenlik mesleğinin hammaddesi insan. Onu iyi eğitirsek topluma kazandıracağız, iyi eğitemezsek yine toplumun içinde kalacak. O yüzden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” derken, yeni neslin güzel yetişmesi ve ülkemizi geleceğe daha güzel taşıyabilmesi için sizin gayretleriniz ve emekleriniz çok önemlidir.” dedi.
Vali Su, “Bizler de Sizlerin Emekleriyle Buralara Geldik”
Konuşmasının devamında Vali Su, “Hepimiz sizlerin emekleriyle buralara geldik. Bizler bugün görevimizi ne kadar iyi yapıyorsak sizlerin vermiş olduğu eğitim sayesindedir.Bu bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükranlarımızı ifade etsek değerinizi ifade etmiş olamayız.Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum.Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklar diliyorum.Görev başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Törende daha sonra Vali Ali İhsan Su tarafından emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi.Ardından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri ile ‘Öğretmenler Turnuvası’nda dereceye girenlere kupaları Vali Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ile İl Mili Eğitim Müdürü Koca tarafından verildi.
Aday Öğretmenlerin Yemin Töreni ile devam eden programda,Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Korosuile Mersin Öğretmenler Müzik Grubu sahne aldı.
Vali Su, Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Programın ardından Suphi Öner Öğretmenevi’ne geçen Vali Su, burada öğretmenlerin yaptığı eserlerden oluşan resim sergisini inceleyerek eser sahibi öğretmenlerle bir araya geldi.
Vali Ali İhsan Su, daha sonra Öğretmenevi Anamur Salonu’nda düzenlenen “Öğretmen Şairlerle Şiir” etkinliğine katılarak, öğretmenlerinseslendirdiği şiirleri dinledi.
24 Kasım programı kapsamında emekli öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet eden Vali Ali İhsan Su, emekli öğretmenler nezdinde tüm öğretmenlerin gününü bir kez daha kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin