24 çoban sertifika aldı

KÜTAHYA - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında yürütülen kursta 24 çoban 'Sürü Yönetimi Elemanı' sertifikası alamaya hak kazandı.

24 Aralık 2015 Perşembe, 12:57
24 çoban sertifika aldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
KÜTAHYA - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında yürütülen kursta 24 çoban 'Sürü Yönetimi Elemanı' sertifikası alamaya hak kazandı.

Tavşanlıda’da “Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi” kapsamında Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe İŞKUR Müdürlüğü işbirliği ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde açılan kurs tamamlandı.

Kadın ve erkek üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği kursta, Ziraat Mühendisi Özkan Parlak, Ziraat Mühendisi Hüdayi Efe, Veteriner Hekim Asım Ayaz ve Veteriner Hekim Tansel Ayköse tarafından sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun-keçi ağılı kurabilme, koyun-keçi ırklarını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, kırkım ve sağım yapabilme yeteneği kazandırılması gibi konularda teorik ve pratik eğitim verildi.

120 saat eğitim sonrasında sınava tabi tutulan kursiyerlerden 24 kişi 'Sürü Yönetimi Elemanı' sertifikası alamaya hak kazandı. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, hayvan yetiştiriciliği alanında, mera hayvancılığı yapan tarımsal işletmelerde, mera hayvancılığı yapılan yörelerde köy tüzel kişiliğinde, kendi işinde gibi yerlerde çalışabilecekler. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
AKDENİZ’İN İNCİSİ MERSİNİMİZİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ULUSAL MECRALARDA TANITILIYOR
MERSİN İTFAİYESİ BÖLGESEL BİR İTFAİYE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
MERSİN’DE ENGELLER KALKIYOR: BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ SANDALYE DESTEĞİ
TARSUS’TA GELECEK VAR, AKTİF YAŞAMDA HAYAT VAR” TEMALI BAHAR ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ZÜBEYDE HANIM ANITINA PEYJAŞ ÇALIŞMASI
VALİ TOROS, HAVALI SİLAHLAR MİLLÎ TAKIM SPORCULARI ŞULE NUR TEKELİ VE KEMAL MERT TEPE’Yİ KABUL ETTİ
JANDARMA’DAN SAHTE İÇKİ OPERASYONU
JANDARMADAN ENGEL TANIMAYAN ASKERLİK
BAŞKAN SEÇER, ‘KENT KATILIMI BULUŞMALARI’ KAPSAMINDA YÖRE DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Haber ,Mersin