23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı

Tarsus’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri düzenlendi.

24 Nisan 2019 Çarşamba, 20:44
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı
-

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen kutlama töreni Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’in çelenk sunumu ile başlarken, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşıyla devam etti.
Yapılan tören ve etkinliklere, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, Tarsus Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Tarsus CHP İlçe Başkanı Ali İlk, Tarsus AK Parti İlçe Başkanı Nevzat Çetin,Tarsus MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve çok sayıda davetli katıldı.
-TÖRENLERE DEVAM EDİLDİ-
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerine Turgut İçgören İlköğretim Okulunda devam edildi..
Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Aybüke Tanrıverdi, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Tanrıverdi, “Atatürk, “Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Unutmayın ki, bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mertebelerde gelecekte kuşku yok ki sizler yer alacaksınız” diye konuştu.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise “‘Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920,Türkiye Cumhuriyeti için önem arz eden tarihi bir gündür. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olan 23 Nisan dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukları ve gençleri çok sevmesinden kaynaklı olarak 23 Nisan' ı çocuklara armağan etmiş ve her sene kutlanmasını istemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı bu tarihi günü bayram olarak Türk çocuklarına armağan etmesi, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği yanında, aynı zamanda çocuklara olan güveninin ve güzel beklentilerin ifadesidir.
Siz Sevgili Çocuklar; Kahraman bir milletin çocukları olarak ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarının sizin elinizde olduğunu bilmelisiniz. Her ne pahasına olursa olsun vatanınızı korumalısınız ve yurdunuzu, milletinizi canınızdan çok sevmelisiniz. Bir kez daha ''Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir'' diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlarım. Bu duygu ve düşünceler içerisinde çocuklarımıza armağan edilen bu güzel ve anlamlı günde tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Tarsuslu hemşehrilerimize , ülkemize ve bütün çocuklarımıza sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Okul öğrencilerinden oluşan müzik grubu, Mesleki Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘Ceddimizi Neslimizle Buluşturuyoruz’ Projesinde görev alan Mehter Takımı ve Belediye Bandosu çeşitli dinletiler sundu.
Tören okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler ile son buldu.
Kaynak: Yeni Doğuş

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin