'2016’da gastronomi odaklı turizm projelerine odaklanacağız'

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO’nun yeni yılda çalışmalarını eğitim, sosyal kent, ekonomik altyapının güçlendirilmesi ve gastronomi alanlarında yoğunlaştıracağını söyledi.

24 Aralık 2015 Perşembe, 12:32
'2016’da gastronomi odaklı turizm projelerine odaklanacağız'
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO’nun yeni yılda çalışmalarını eğitim, sosyal kent, ekonomik altyapının güçlendirilmesi ve gastronomi alanlarında yoğunlaştıracağını söyledi.

GTO aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener’in başkanlığında toplandı. Yılın son meclis toplantısında odanın 2016 yılı bütçesi de onaylandı. UNESCO tarafından Gaziantep’in gastronomi kenti seçilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Bartık, “Elde edilen bu başarı kentin sosyal hayatına ve ekonomisine yansıyacak projelerle desteklenmeli. Bu bağlamda GTO olarak gastronomi odaklı turizm projeleri yaparak kent ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

“ORTADOĞU'YU ŞEKİLLENDİREN MASADA TÜRKİYE'DE OLACAK”

Odanın yeni yıl hedeflerinin yanı sıra gündemi de değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı, Güneydoğu'da yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hükümetin teröristleri temizlemek adına yürüttüğü operasyonların yakın zamanda sonuç vermesi temennisinde bulundu. Yaşananların iş dünyasına yansımalarının ağır olduğuna dikkat çeken Eyüp Bartık, “Ticari açıdan asıl mağduriyeti o bölge ile ticaret yapan bizler yaşıyoruz. Habur kapısından malını geçiremeyen bizler yaşıyoruz. Ama bu ülkemizin huzuru için katlanmamız gereken bir süreç.” şeklinde konuştu.

Yaşanan uluslararası krizlerin çözümü konusunda 2016 yılında önemli adımlar atılacağına inandığını belirten Bartık, sözlerini şöyle tamamladı: “Uzun zamandan bu yana Avrupa ve Amerika ile aynı şeyi düşünüyoruz. Batı Türkiyesiz bir Ortadoğu olamayacağını, ülkenin gücünü anladı. Ortadoğu’nun geleceğinin şekillendirileceği masada Türkiye de olacak.”
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
AKDENİZ’İN İNCİSİ MERSİNİMİZİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ULUSAL MECRALARDA TANITILIYOR
MERSİN İTFAİYESİ BÖLGESEL BİR İTFAİYE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
MERSİN’DE ENGELLER KALKIYOR: BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ SANDALYE DESTEĞİ
TARSUS’TA GELECEK VAR, AKTİF YAŞAMDA HAYAT VAR” TEMALI BAHAR ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ZÜBEYDE HANIM ANITINA PEYJAŞ ÇALIŞMASI
VALİ TOROS, HAVALI SİLAHLAR MİLLÎ TAKIM SPORCULARI ŞULE NUR TEKELİ VE KEMAL MERT TEPE’Yİ KABUL ETTİ
JANDARMA’DAN SAHTE İÇKİ OPERASYONU
JANDARMADAN ENGEL TANIMAYAN ASKERLİK
BAŞKAN SEÇER, ‘KENT KATILIMI BULUŞMALARI’ KAPSAMINDA YÖRE DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Haber ,Mersin