D-Enerji’den 100 milyon liralık yatırım!

TEİAŞ’ın açtığı Güneş Enerjisi Santrali lisans ihalesini kazanan D-Enerji, Niğde ve Kahramanmaraş’ta toplam kurulu gücü 20 megavat olan 2 santral kuracak. Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu Başkanı İlhan Doğan, lisans hakkı aldıkları son 2 proje ile toplam 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını..

17 Mayıs 2015 Pazar, 01:34
D-Enerji’den 100 milyon liralık yatırım!
-

1972 yılından beri mobilya, enerji, gıda, inşaat olmak üzere birçok farklı alanda faaliyet gösteren Doğanlar Yatırım Holding, bünyesindeki Doğtaş ve Kelebek Mobilya markalarıyla mobilya sektörüne öncülük ederken, enerji alanında yaptığı iddialı yatırımlarla da büyümeye devam ediyor.
Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu D-Enerji, TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi) tarafından 28-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen GES (Güneş Enerjisi Santrali) kapasite tahsisi ihalelerinde, toplam kurulu gücü 20 megavat olan 2 santral lisansını almaya hak kazandı.

D-Enerji’nin özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu Başkanı İlhan Doğan, “Lisans alma hakkı kazandığımız son 2 projeden biri 10 megavat kapasite ile Niğde’de bulunuyor. Kapasite hakkı kazandığımız 2’nci proje Büget GES ise Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Büget köyü civarında yer alıyor. Tahsis hakkı kazandığımız bu projenin kapasitesi de 10 megavat olacak. D-Enerji olarak, toplam kurulu güçleri 20 megavat olacak 2 adet Güneş Enerjisi Santrali için TEİAŞ’a ödeyeceğimiz katkı payları dahil 100 milyon TL tutarında yatırıma imza atacağız” dedi. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Feci Kaza: Araç Yoldan Çıktı, 1 Kişi Ağır Yaralandı
Tarsus'ta Kullanılmış Giysi Kumbaralarının Düzenli Olarak Toplanması İsteniyor
Başkan Yıldız, Muay Thai Sporcularıyla Buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi Heyetinden, Mersin ESOB'a Ziyaret
Tarsus'ta Emekliler, Seramik Yaptı
"Köyde Şenlik, Tarsus’ta Gelecek Var" Heyecanı Keşli Mahallesi’nde
Vali Toros, Mut Adalet Sarayına Ziyarette Bulundu
Jandarmadan Mut'ta Kaçak Makaron Operasyonu
Tarsus’ta 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Kovalamacayla Yakalandı
Vali Toros, Mut Orman İşletme Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin