Renault fabrikasındaki işçiler üretimi durdurdu!

Bursa’da metal işçilerinin sendika gerginliği büyüyor. Bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nın haklarını savunamadığını öne süren ve sendikadan istifa eden binlerce Oyak Renault çalışanı dün gece üretimi durdurdu. !

15 Mayıs 2015 Cuma, 10:58
Renault fabrikasındaki işçiler üretimi durdurdu!
-

Yaklaşık bin 500 işçi fabrika önünde toplanarak sessiz eylem yaptı. Gece vardiya değişimi yapılamadığı için de üretim bir süre durdu.

Dünyanın önemli otomobil üreticilerinden olan ve bünyesinde 5 bin kişi çalışan Renault’un Bursa’daki fabrikasında, işçiler üretimi durdurma eylemi yaptı. 16.00 - 24.00 vardiyasını yapan işçiler üretimi durdurarak fabrikadan çıkış yapmadı. Bu sırada 24.00- 08.00 vardiyasına gelen yaklaşık bin 500 işçi ise fabrika önünde toplanarak Türk Metal Sendikası'nı protesto etti. Haklarının sendika tarafından korunmadığını belirten işçiler, sabaha kadar üretimi durdurdular.

İşçilerin "Yetkili gelsin, gerekli açıklamayı yapsın" talepleri cevapsız kalırken, fabrika önünde ve içerisinde sessiz eylem yapan işçiler, zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak birbirlerine destek verdi. Eylemi takip eden gazetecilerin röportaj tekliflerini de geri çeviren işçiler, istifa ettikleri Türk Metal Sendikası ve fabrika yönetimi aleyhine slogan attı. Provokasyona asla izin verilmeyeceğini söyleyen işçiler, "Aramızda provokasyon amacıyla gelenler olabilir, lütfen slogan atmayın" şeklinde anonsta bulunarak sabah vardiya bitimi olan saat 8’e kadar içeriye girmeyeceklerini söyledi. Bursa’daki Renault fabrikasında bir vardiyada 400 adet otomobil üretiliyor. 

SEFA BALABAN
BURSA

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ  TOROS, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN ULAŞIM FESTİVALİ AÇILIŞINA KATILDI
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS SAY KÖY'DE ÜRETİCİLERE DAMLAMA SULAMA EĞİTİMİ VERDİ
Vali Toros, "Dezenformasyon ve Korunma Yolları- Mersin Çalıştayı’’ına Katıldı
Rektör Yaşar, TEKNOFEST 25’ KKTC’ye Katıldı
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ULUSLARARASI PİCKLEBALL FEDERASYONU ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Tarsus Üniversitesi, Anaokulu Öğrencilerini Ağırladı
KAYMAKAM.GÜLENÇ'TEN BAŞKAN ÇAKIR'A ZİYARET
TARSUS VE ÇAMLIYAYLA ÜRETİCİLERİNE YERLİ VE MİLLİ TOHUM DAĞITIMI YAPILDI
ÇAMLIYAYLA'DA MİLADINI TAMAMLAYAN VE ÇİRKİN GÖRÜNTÜ ARZEDEN BİNALAR YIKILIYOR
BAŞKAN SARI "AHİLİK TİYATRO YARIŞMASI' ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Mersin Haber ,Mersin