Ahilik Haftası temsili törenlerle kutlandı!

Ahilik Haftası, Şanlıurfa’da tarihi Gümrük Han’ı içerisinde düzenlenen törenle kutlandı. !

11 Mayıs 2015 Pazartesi, 15:39
Ahilik Haftası temsili törenlerle kutlandı!
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, STK başkanları, esnaflar ve davetliler katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yaklaşık 810 yıllık geçmişi olan Ahilik Haftası’nda; birlik, beraberlik ve yardımlaşma konularına vurgu yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, “Özellikle toplumsal barışın ve kardeşliğin daha da perçinleşmesinde ihtiyacımızın olduğu bugünlerde ahilik ruhuna, ahilik felsefesine bir daha bakmanın zamanı geldiği inancındayız. Ahilik toplumda yaşayan herkesi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, dost edindiren, dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgudur.”dedi.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Ahilik Haftası’nın birlik ve beraberliği simgelediğini söyledi. Şenlik, şöyle konuştu:

”Bu hafta Kırşehir merkez olmak üzere 81 vilayetimizde yaklaşık 1000 yıllık geçmişi olan Ahilik haftamızı hep birlikte kutluyoruz. Ahilik birlik ve beraberlik, dayanışma, dürüstlük demektir. Ahilik aynı zaman da iyi bir insan olma ilkeleri olarak da değerlendirebiliriz.”

Esnafa çeşitli tavsiyelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, esnafın değişim ve dönüşüme ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi. Güvenç,“Huzur, dürüstlük, adalet, kardeşlik bizim şiarımızdır. Kökümüz bu damarımız bu geçmişimiz bu ahilik de budur. Böyle köklü bir mirasa, köklü güzel bir ahlaka, köklü bir kardeşliğe sahibiz. İnanıyorum ki yeni nesillerde bu güzellikleri yaşatacaklar. Gelişen, değişen toplumla; gelişen, değişen anlayışla esnafımız zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyor ve kendisini değiştirmesi gerekebiliyor. Dünyadaki gelişmeleri artık herkesin takip etmesi gerekiyor. Birlikte ortak iş yapmayı geliştirmek gerekiyor. Cazibe merkezleri değişiyor ve değişik alanlarda yeni iş alanları açılır. Esnafımızın bu değişimleri takip etmesi gerekiyor” dedi. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, KURBANINI FİLİSTİNE BAĞIŞLADI
MERSİN ESOB DİSİPLİN KURULU TOPLANDI
BÜYÜKŞEHİR FARKINDALIKLA KADIN SAĞLIĞINA IŞIK TUTUYOR
BÜYÜKŞEHİR’İN DOKUNUŞLARI İLE HOBİ PARKI VE 68’LİLER BARIŞ ORMANI YAZ ÖNCESİ TAZELENDİ
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
TARSUS'TA İLKOKULLARARASI HALI SAHA TURNUVASI
ŞAMPİYON BOZYAZI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Mersin Üniversitesi 2025 Ödül ve Teşvik Töreni’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
VALİ TOROS BAŞKANLIĞINDA DEĞERLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
MERSİN'DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Haber ,Mersin