İŞKUR’un engellilere desteği artarak devam ediyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR tarafından engellilerin kendiişlerini kurmalarına yönelik sunulan hibe desteğinden 2015 yılında 153 projeye yaklaşık 7,6 milyon TL kaynak tahs..

08 Mayıs 2015 Cuma, 17:21
İŞKUR’un engellilere desteği artarak devam ediyor!
-

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, “Engellilerin mesleki eğitimleri ve rehabilitasyonları ile kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteğini sunmaya devam eden Türkiye İş Kurumu başkanlığındaki Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, 2015 yılında kendisine sunulan 233 projeyi değerlendirerek 153 projeye yaklaşık 7,6 milyon TL kaynak tahsis edilmesine karar vermiştir. Bu kapsamda en az yüzde 40 oranında engelli sağlık raporu olanların hazırladıkları 51 projeye proje başı 36 bin TL olmak üzere yaklaşık 1,8 milyon TL finansman desteği sağlanarak kişilerin kendi işlerinin sahibi olması sağlanacaktır.” dedi.

Yazıcı ayrıca; komisyonun engellilerin mesleki eğitimi, işe uyumu ile işverenlere engelli istihdamları için destek teknolojileri ile engellilere yönelik işbaşı eğitim programları ve kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü projelerine de çeşitli miktarlarda destekler verdiğini bildirdi.

Engellilerin kendileri veya engellilere yönelik çalışma yapan tüm kurum ve kuruluşların hazırlayacakları projeleri 28 Haziran 2015 tarihine kadar bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine sunmaları halinde komisyon tarafından değerlendirilecek. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS GELECEK SPOR KULÜBÜ BRANŞ TANITIM ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
TARSUS TSO, TOBB MESLEK VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN 19 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU
AKDENİZ’İN İNCİSİ MERSİNİMİZİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ULUSAL MECRALARDA TANITILIYOR
MERSİN İTFAİYESİ BÖLGESEL BİR İTFAİYE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
MERSİN’DE ENGELLER KALKIYOR: BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ SANDALYE DESTEĞİ
TARSUS’TA GELECEK VAR, AKTİF YAŞAMDA HAYAT VAR” TEMALI BAHAR ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ZÜBEYDE HANIM ANITINA PEYJAŞ ÇALIŞMASI
VALİ TOROS, HAVALI SİLAHLAR MİLLÎ TAKIM SPORCULARI ŞULE NUR TEKELİ VE KEMAL MERT TEPE’Yİ KABUL ETTİ
JANDARMA’DAN SAHTE İÇKİ OPERASYONU

Mersin Haber ,Mersin