Cumhurbaşkanından Defne Halman tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumeli Hisarı’ndaki mescidin onarılmasına tepki gösteren oyuncu Defne Halman’a ve ona destek veren bir kısım medyaya tepki gösterdi. !

07 Mayıs 2015 Perşembe, 12:52
Cumhurbaşkanından Defne Halman tepki!
-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşmasında “Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim” diyen tiyatro oyuncusu Defne Halman’ı eleştirdi. Erdoğan, “İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in yadigarı bir hisar var. Bu hisar fetihten önce yapılmıştır. Bu hisarın asıl adı ’Boğazkesen Hisarı’dır; bugünkü Rumeli Hisarı. Ecdadımız bu hisarın bünyesinde de hizmetliler için bir mescit inşa ettirmiş. Ben belediye başkanı iken bunu yaptırmak istemiştim. Fatih tarafından yaptırılan bu mescit depremden dolayı yıkılıyor ve geriye sadece minare kalıyor. İyi ki minaresi kalmış ki buranın mescit olmadığı iddia edilirdi.

Fatih’in emaneti olan bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışıyor, inşası şuanda sürüyor. Bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Yapanlardan Allah razı olsun. Bakıyoruz; bir ödül töreninde sanatçı iddiasında olan biri çıkıyor diyor ki ‘biz buna izin vermeyiz’. Sen kimin bağından kimi kovuyorsun? Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyordu. Paralel yapının gazetesi de bunlara destek oluyor. Fatih’in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlar ve bunların istismarı yapanlar, Gezi olaylarındaki işbirliklerini alenileştirdiler. Bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih’in mirasını engellemeye çalışıyorlar. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Ecdadımızın emanetlerini her yerde ihya etmeye devam edeceğiz. Buna kimse mani olamayacak” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA CHP BEYANNAMESİNDEKİ O İFADELERİ SORDU

Erdoğan, iktidar olmaları durumunda imam hatip liselerini kapatacakları iddialarını reddeden Kemal Kılıçdaroğlu’na da CHP’nin seçim beyannamesi üzerinden yüklendi. Cumhurbaşkanı, “Bakın şimdi konuşma yapıyor, ’benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok’ diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Hangisine inanacağız?

Ağzından çıkana mı yayınladığın o beyannameye mi? Orada ne diyor, ’1+8+4’ diyor. Bu ne anlama geliyor; imam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bunu çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin, bu milletin inancı için, tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren” dedi.

TÜRKER BEKTAŞ 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI
ÇAKIR, KOÇAK, HOCAGİL, CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM DAİRE BAŞKANI ALTUN İLE GÖRÜŞTÜ
Şehit Serdar Koyuncu Ortaokulu’nun Yıl Sonu Sergisi
ÇAMLIYAYLA'DA İLAÇ VE GÜBRE AMBALAJLARININ İMHASI KONUSUNDA ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ
TARSUS'TA İLÇE VAİZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Tarsus Müftülüğü’nün Kermesi Devam Ediyor
Çamaşır makinesi yangına neden oldu!
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN KARİYERİNE BÜYÜKŞEHİR'DEN TAM DESTEK
GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASI’NDA EĞLENCE VE REKABET BİR ARADA

Mersin Haber ,Mersin