Yüzlerce Manisalı 'Hacet Dede'ye akın etti!

Manisa`da her yıl Hıdrellez günü vatandaşların umut kapısı haline gelen ve 'Hacet Dede Türbesi' olduğuna inanılan yer, bu yıl da yine yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Kale surlarına taş yapıştırıp çaput bağlayan vatandaşlar, Hacet Dede`den ilginç isteklerde bulundu. !

06 Mayıs 2015 Çarşamba, 01:54
Yüzlerce Manisalı 'Hacet Dede'ye akın etti!
-

Hıdrellez kutlamaları nedeniyle Manisa`da yüzlerce kişi, Spil Dağı eteklerinde bulunan Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliyaya ait olduğu söylenen Hacet Dede Türbesi`ne akın etti. Özellikle kadınlar dileklerinin gerçekleşmesi için sur duvarlarına taş yapıştırmaya çalıştı.

Taşın yapışması ve düşmemesi halinde dileğin gerçekleştiğine inanan kadınlar, bir yandan isteklerini kağıtlara çizerek duvarlara yerleştirdi. Lise öğrencileri üniversiteye girmek için kağıtları duvarlara asarken, evi olmayanlar ev resmi çizdi, ağaçların dallarına iliştirdi. Çocuğu olmayanlar yaptıkları beşikleri ağaç dallarına astı. Bazı kadınlar kollarına yeşilliklerden bilezik yaptı, bu halkaların altın olmasını bekleyeceklerini söyledi. Bazı vatandaşlar ise dua edip şükür namazı kıldı. Anneler oğullarına iş, bazı evli kadınlar kocalarına iş ve araba, çocukları doğuştan özürlü aileler ise sağlık dileğinde bulundu.

Taş ve ağaçlara asılan dileklerden en ilginçleri ise ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay ve sanatçı Mustafa Ceceli’nin fotoğrafları oldu. Fotoğrafların üzerine not yazan vatandaşlar gelin ve damat adaylarının bu ünlü isimlere benzemesini diledi. Geçtiğimiz yıl dileklerinin kabul olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise lokum dağıttı. Bu yıl ayrıca İzmir ve komşu illerden de birçok vatandaş Hacet Dede türbesini ziyaret ettiği bildirildi.

HACET DEDE

Spil Dağı`nın eteklerinde, eski surlar içinde Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliyaya ait olduğu söylenen Hacet Dede Türbesi, özellikle Hıdrellez`de binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Günümüzde yıkıntı halinde bir iki surdan ibaret olan türbenin duvarları ve ağaçları, her Hıdrellez günü yazılan yazılarla, isteklerle donatılıyor. 

ÖNDER AYDIN - YUSUF BÖYÜK 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Yeni Mersin İdman Yurdu'ndan İl Müdürü Göksun Öz’e Ziyaret
Kazada Sıkışan Yaralıları Mersin İtfaiyesi Kurtardı
MERSİN'DE BİN 135 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ, BİN 233 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI
AKDENİZ'DE METRUK BİNA YIKIMI
Akdenizli Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor
Bölge Müdürü Ataş, Çamlıyayla Ekiplerini Ziyaret Etti
MİLLETVEKİLİ UYSAL, KAYMAKAM AVCI İLE GÖRÜŞTÜ
ÇAMLIYAYLA'DA ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPAN 5 KİŞİYE İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TİTİZ TEMİZLİK
TARSUS’TA ÇAMLIYAYLA YOLU ÜZERİ GAZİPAŞA BULVARI KAVŞAĞINA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YENİ DÜZENLEME

Mersin Haber ,Mersin