Gümüşhane'de Acil Vaka Ve Sevk Çalıştayı Düzenlendi

Gümüşhane’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görev yapan Acil Servis ve 112 istasyon sorumluları ile Komuta Kontrol Merkezi doktorlarının katılımıyla ‘Acil vaka ve sevk’ konulu çalıştay düzenlendi.

05 Mayıs 2015 Salı, 12:34
Gümüşhane'de Acil Vaka Ve Sevk Çalıştayı Düzenlendi
-

Gümüşhane’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görev yapan Acil Servis ve 112 istasyon sorumluları ile Komuta Kontrol Merkezi doktorlarının katılımıyla ‘Acil vaka ve sevk’ konulu çalıştay düzenlendi.
Çalıştaya İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu ve İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Vekili Dr.Enver Turan katıldı.
Hastaneler arası sevklerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin dile getirildiği çalıştayla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, “Bilindiği üzere Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KHK ve Halk Sağlığı Kurumu ile 2014 yılında yapılan protokol gereği İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğine bağlı olarak çalışan A Tipi istasyonlarına da Hastaneler arası sevk yükümlülüğü verilmiştir. A tipi istasyonlarının hangi şart ve durumlarda sevke dahil olacağı görüşülmüş olup çalıştay sonunda çıkacak rapor doğrultusunda İl Acil Sağlık Koordinasyon Komisyonunda (ASKOM) karar altına alınarak uygulamaya geçilecek.” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
VALİ ATİLLA TOROS’UN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI

Mersin Haber ,Mersin