Yerköy'de Türk Harflerinin Öyküsü Konferansı Verildi

Türk Dili Derneği ve Türk Eğitim-Sen Yerköy İlçe Temsilciliği ilçede “Türk Harflerinin Öyküsü” konulu konferans verdi.

04 Mayıs 2015 Pazartesi, 14:04
Yerköy'de Türk Harflerinin Öyküsü Konferansı Verildi
-

Türk Dili Derneği ve Türk Eğitim-Sen Yerköy İlçe Temsilciliği ilçede “Türk Harflerinin Öyküsü” konulu konferans verdi.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleşen konferansa Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Türk Eğitim-Sen Yerköy İlçe Temsilcisi Hasan Buğra Karaca, siyasi parti temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Dili Derneği Başkan Yardımcısı Cafer Uluç ve Dernek Danışmanı Fatih Emiroğlu, Orhun Yazıtları, Göktürkçe’nin özellikleri ve dil ve tarih çerçevesi hakkında çeşitli bilgilendirmeler yaptı.
Gerçekleşen konferans sonrasında Yazı Yolcusu Hayri Tekgöz, Türklerin kullanmış olduğu yazı düzenekleri, damgaların hat sanatı ile olan ilişkisinden çeşit örnekler verdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TORIS, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
KIBRIS GAZİSİ MEHMET ALİ KANDEMİR VEFAT ETTİ
TADEKA’DA BU KEZ VARDABİT YEMEĞİ PİŞİRİLDİ
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADII
ARI KOVALARINI TAŞLAYARAK ZARAR VERDİLER
ÇAMLIYAYLA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
"GENÇLER BU ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK”
SEÇER “İYİ Kİ CHP VAR, İYİ Kİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VAR”
SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR BUGÜN SAHNE ALIYOR
SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI, SEZONU KAPATTI

Mersin Haber ,Mersin