Konya'da Baraj Gölünde 1. Levrek Balığı Yakalama Yarışması Yapıldı

Konya’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Sudak (levrek) balığı yakalama yarışması şenliklerine olta meraklılarının katılımı yoğun oldu.

04 Mayıs 2015 Pazartesi, 15:53
Konya'da Baraj Gölünde 1. Levrek Balığı Yakalama Yarışması Yapıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Konya’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Sudak (levrek) balığı yakalama yarışması şenliklerine olta meraklılarının katılımı yoğun oldu.
Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (KAOBDER) tarafından Konya-Beyşehir Karayolu üzerinde yer alan Altınapa baraj gölünde organize edilen yarışma, Türkiye’nin birçok ilinden gelen amatör spor avcılarını bir araya getirdi. Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmak için düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. İki gün süreli etkinlikte olta tutkunları, baraj gölü çevresinde çadırlarda kamp kurarak en büyük balığı yakalamanın çabasını gösterdi. Olta tutkunları, baraj gölünde en büyük Sudak balığını oltayla yakalayıp birinci olabilmek için mücadele verdi.
Spin, yemli avlanma kategorilerinde Türkiye’nin değişik illerinden gelen toplam 115 yarışmacının katıldığı etkinlikte, boyları 35 ila 77 santim arasında değişen 28 Sudak balığı, 3 İsrail sazanı, 2 gökkuşağı alabalığı yakalandı. Yarışmada spin kategorisinde birincilik ödülünün sahibi 77 santimlik boya sahip sudak balığını avlamayı başaran Mehmet Ayvaz olurken, yemli avlanma kategorisinde birincilik ödülünü ise 58 santimlik Sudak balığı avını gerçekleştiren Turgut Kocaman ve Mevlüt Çınar oldu.
Yarışmada dereceye giren amatör olta balıkçılarına olta ile çeşitli ödüller verildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
"Mersin, Suriye’nin Yeniden Yapılanmasında En Aktif Oyunculardan Biri Olacak"
VALİ TOROS "MERSİN'DE 231 MİLYAR 205 MİLYON 342 BİN TL BEDELLİ 469 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR"
SEÇER “BU MÜCADELE DEMOKRASİ MÜCADELESİ
BÜYÜKŞEHİR ‘ARATOS MATEMATİK EVİ’ ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRİYOR
MERSİN'E ‘KENT ESTETİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENT KURULU"
Anteplioğlu "Tarsus’ta Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlıklar Başladı"
MİLLETVEKİLİ UYSAL, VALİ TOROS İLE GÖRÜŞTÜ
Yeni Mersin İdman Yurdu'ndan İl Müdürü Göksun Öz’e Ziyaret
Kazada Sıkışan Yaralıları Mersin İtfaiyesi Kurtardı
MERSİN'DE BİN 135 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ, BİN 233 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI

Mersin Haber ,Mersin