Desktop sürüme geç

Nepal'de Görevini Tamamlayan UMKE Yurda Döndü

Nepal’de meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afet bölgesindeki çalışmalarının ardından Türkiye’ye döndü.

03 Mayıs 2015 Pazar, 14:28
Nepal'de Görevini Tamamlayan UMKE Yurda Döndü
2015-05-03 14:28:03 -

Nepal’de meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afet bölgesindeki çalışmalarının ardından Türkiye’ye döndü.
Nepal’in başkenti Katmandu’yu yıkan depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalara katılan Sağlık Bakanlığı’na bağlı UMKE personelleri, göçük altında kalan yaralıları kurtarma ve sonrasında kurulan sahra hastanelerinde sağladıkları tıbbi yardımın ardından Katmandu-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla Türkiye’ye döndü.
Atatürk Havalimanı VIP salonunda 10 kişilik UMKE ekibini İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak çiçekle karşıladı. Karşılama sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Albayrak, UMKE ekibinin 9 gün boyunca çetin şartlar altında görev yaptıklarını söyledi. Ekipteki herkese şükran borçlu olduklarını ifade eden Albayrak, “Çok zor şartlarda çalışıp geldiler. Ben ekip başkanı Muzaffer Bey’i tebrik ediyorum” dedi.
İHTİYAÇ LİSTESİ 1 GÜN İÇERİSİNDE GÖNDERİLDİ
UMKE ekibine Nepal’de liderlik yapan AFAD Daire Başkanı Dr. Muzaffer Akkoca da, Nepal’de yaşanan zorlukları hatırlattı. Göreve başladıkları gün ihtiyaç listesi yapıp Türkiye’ye gönderdiklerini ifade eden Akkoca, listede yer alan ilaç ve tıbbi malzemelerin devlet tarafından bir gün içinde gönderildiğini söyledi.
“GEREKİRSE GÖREVE DEVAM EDECEĞİZ”
Nepal’de görev aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Dr. Akkoca, “İnsanların daha çok gıda, barınma ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Enkazlar daha çok yığma binalardan yapıldığı için maalesef çok fazla kurtulan kişi olmadı. Şu aşamada bulaşıcı ve salgın hastalıklar söz konusu olabilir. Buna yönelik planlamalar yapılacak. Dünya Sağlık Örgütü ile akredite olarak çalışmalarımızı gerekirse Nepal’de devam ettireceğiz” diye konuştu.
AFAD Daire Başkanı Dr. Muzaffer Akkoca, Türkiye’den Nepal’e giden arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum örgütlerinin çoğunun Türkiye’ye geri döndüğünü sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Çamlıyayla Atatürk İlkokulu’nda Mezuniyet Coşkusu
BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMİ ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRGE TOPLANTISI’NA KATILDI
Bakan Bolat: “Mersin Avrasya’nın merkezi olacak"
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞİ
BİLEK GÜREŞİ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA 2 OLAN ASUDE KÖK BAŞKAN BOLTAÇ'I ZİYARET ETTİ
TİCARET BAKANI BOLAT, MERSİN'DE
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GELECEĞE YATIRIM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLIYOR
KAÇAK VE SAĞLIKSIZ SÜT ÜRÜNLERİ İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ
TARSUS'UN SEVİLEN TÜCCARI MEHMET COŞKUNER HAYATINI KAYBETTİ
KAYMAKAM AVCI'YA ORMANCILARDAN ZİYARET

Mersin Haber ,Mersin