Çgc'den "Basın Özgürlüğü" Çıkışı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü sıralamasında oldukça gerilerde seyrettiğini söyledi.

02 Mayıs 2015 Cumartesi, 13:20
Çgc'den "Basın Özgürlüğü" Çıkışı
-

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü sıralamasında oldukça gerilerde seyrettiğini söyledi.
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ÇGC Yönetim Kurulu, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikler ve çeşitli platformlarda gerçekleşen sözlü ya da yazılı baskıların basın özgürlüğüne darbe niteliği taşıdığını bildirdi.
Ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden ÇGC Yönetim Kurulu, siyasi iktidarların eleştiriye tahammülsüzlüğünden kaynaklı sorunun gazetecileri adeta çalışamaz hale getirdiğini açıkladı.
Türkiye’de fikirlerinden, yazılarından, kitaplarından ya da haberlerinden ötürü birçok gazetecinin hapis yattığını ifade eden ÇGC Yönetim Kurulu, “Siyasi iktidarlar, kendileri aleyhine yazılan birçok haberi doğruluğuna bakmaksızın reddederken, kurum ve kişileri de hedef göstermekte, her dönemin yandaş medyasını yaratmakta yarışmaktadır. Vatandaşın haber alma hakkını gözeterek mücadele eden basın emekçilerine karşı girişilen hasmane tutumları kabul etmemiz beklenemez. Özgürlüğü kendi siyasi ikballeriyle eş değer görenler muhalif görüşlere aman vermeden basına saldırıdan kaçınmamaktadır. Düşünce ve ifade özgürlüğünden dem vuranlar halkın haber alma hakkını savunan basın emekçilerine karşı giriştikleri sansür, kapatma, gözaltı ve tutuklama yöntemlerinden derhal vazgeçmelidir” dedi.
ÇGC Yönetim Kurulu, Merkezi Washington’da bulunan bir sivil toplum kuruluşunun geçtiğimiz günlerde açıkladığı özgürlük raporunda Türkiye’nin ‘basını özgür olmayan ülkeler’ içerisinde göstermesinin de tesadüf olmadığına dikkat çekti.
Gazetecilerin basın özgürlüğünün dışında ekonomik sorunlarla da karşı karşıya olduğu vurgulanan açıklamada, "Ülkemizde giderek artan otosansür ve medya kutuplaşmasının sona ermesini diliyor, basının özgürce haber yapacağı ve fikirlerini yansıtacağı ortamın bir an once olgunlaşmasını ümit ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLAR’IN YAYLALARINDA ZAFER KUPASI HEYECANI
BÜYÜKŞEHİR’DEN "YENİ DOĞAN DESTEK PAKETİ’ İLE YAKLAŞIK 10 BİN AİLEYE UMUT OLDU
MERSİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, TOROS HASTANESİNİ YERİNDE DEĞERLENDİRDİ
ERDEMLİ'DE ÜRETİCİLERE %50 HİBELİ KİTLE YAKALAMA TUZAKLARI DAĞITILDI
Tatil Dönüşü Feci Kaza: Özel Harekât Polisi Hayatını Kaybetti
Akdeniz Belediyesi’nden Kanserle Mücadeleye Büyük Destek
MESKİ, KURAKLIKLA MÜCADELEDE STRATEJİK VE YENİLİKÇİ SU YÖNETİMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
FUTBOL HEYECANINI YAYLALARA TAŞIYAN ‘30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI’ İÇİN İLK DÜDÜK ÇALDI
RESTORANDA HESAP KAVGASI: 6 YARALI
CAMİDE MÜEZZİN BIÇAKLANDI

Mersin Haber ,Mersin