Niksar'da “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” Anlatıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

01 Mayıs 2015 Cuma, 11:57
Niksar'da “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” Anlatıldı
-

Tokat’ın Niksar ilçesinde “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu(TKDK) Tokat İl Koordinatörlüğü ve Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile ilçeye bağlı Mahmudiye köyünde “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TKDK kurumu tarafından verilen “Süt Sığırcılığını Hibe Desteği” konulu toplantı TKDK Tokat İl koordinatörü Ferit yazar, Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün, İlçe Müdürlüğü teknik personeli Ali Osman Türker Mahmudiye Köyü Muhtarı Ömer Atmaca ve yatırımcı süt üreticilerinin katılımı ile yapıldı.
Niksar’ın en yüksek hayvan sayısına sahip Mahmudiye köyündeki süt hayvanı yetiştiricilerinin modern usullerde AB kriterlerine uygun hayvancılık yaparak hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yüzde 65 hibe destekli toplantısında İl Koordinatörü Ferit Yazar tarafından hibe desteğinin şartları ve kriterleri hakkında bilgilendirme sunusu yaptı. Daha sonra konu uzmanları tarafından önceki destek kalemlerinden yararlanan işletmeler tanıtıldı ve bu yıl başvuracak yatırımcıların neler yapması gerektiği anlatıldı.
Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün ise bakanlığın bu destek kalemi hakkında ilçede süt hayvanı yetiştiricilerini bilgilendirmeye çalıştıklarını belirterek, çiftçilerin bu hibe desteğinden yararlanmaları, ilçedeki hayvancılığın modern yetiştiricilik haline gelmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Özdüzgün ayrıca bilgilendirme toplantısına katılan Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu İl Koordinatörlüğü kurum ve personellerine ve katılımcı süt üreticilerine teşekkür etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ REMZİ NİŞAN’ IN EŞİ NESLİHAN SEVGİ NİŞAN İLE GÖRÜŞTÜ
ANNELER VE ÇOCUKLARI TARSUS’TA DOĞAYLA BULUŞTU
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN YAZ SICAKLARINA KARŞI SERİNLETİCİ HİZMET
METEOROLOJİ'DEN 9 İL'E SARI UYARI
“Orman Yangını Çıkaran Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı”
MESKİ, TARSUS'TA BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERİ HAVZA KORUMA PLANI’NI TAMAMLADI
MERSİN'DE İŞYERI VE ARAÇ YANGINI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI
ÇAMLIYAYLA'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI
Bozyazı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı

Mersin Haber ,Mersin