Hasan Fehmi Kinay Frigya Bölgesi Unesco'da

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 3 kenti kapsayan Frigya bölgesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edildiğini kaydetti.

29 Nisan 2015 Çarşamba, 21:36
Hasan Fehmi Kinay Frigya Bölgesi Unesco'da
-

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 3 kenti kapsayan Frigya bölgesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edildiğini kaydetti.
Kinay, yaptığı açıklamada, "Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar illerini kapsayan Frigya Vadileri olarak bilinen Dağlık Frigya Bölgesi 2015 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilmiştir. Böylece ilimizde UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilen eser sayısı iki olmuştur" ifadelerini kullandı.
UNESCO NEDİR?
"United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) Birleşmiş Milletler’in özel bir kurumu olarak, ’Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’ adıyla İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 16 Kasım 1945 yılında Londra’da 44 ülkenin katılımı ile kurulmuştur.Türkiye, UNESCO’nun kuruluş sözleşmesini onaylayan ilk on devletten biridir ve ülkemiz bu
sözleşmeyi 20 Mayıs 1946 tarihinde imzalamıştır. Merkezi Paris’te bulunan UNESCO’ya 2012 yılı itibari ile 195 devlet üyedir ve 8 devlet ise UNESCO’ya üye olmamakla birlikte ortak çalışmalar yürütmektedirler. UNESCO yürüttüğü çalışmaları için gerekli olan finansal kaynaklarını üye devletlerin iki yılda bir bu Kuruma ödedikleri aidattan sağlamaktadır. Bu bütçe dışında, Birleşmiş Milletler Özel Fonu başta olmak üzere birçok uluslararası örgüt ve kurumun sağladığı bağış ve ödenekler UNESCO’nun anapara kaynaklarıdır." (EFE)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MEZİTLİ'DE FIRTINA DA ERİK BAHÇELERİ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ
VALİ  TOROS, POLİS MEMURU SELÇUK PEKER İÇİN DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNE KATILDI
MERSİN ESOB, TEMMUZ AYI TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKANVEKİLİ UYAN'DAN, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANIVEKİLLİĞİNE SEÇİLEN BAŞKAN SEÇER’İ KUTLADI
Yola Aniden Çıkan Bisikletli Çocuğa Kamyonet Çarptı
YENİ ÖMERLİ MAHALLESİ'NİN ÜST YAPISI YENİLENDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Yeşiltepe Bölgesinde Sathi Asfalt Çalışması
Mersin'de Atlılar Mahallesi’nde Çiftçilere 4 Bin 200 Metre Sulama Borusu Desteği
Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş "KİMSENİN AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN "
BAŞKAN SEÇER, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ

Mersin Haber ,Mersin