İpekböceğinin yaşam öyküsü beğeniye sunuldu!

'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime sunuldu.!

28 Nisan 2015 Salı, 09:35
İpekböceğinin yaşam öyküsü beğeniye sunuldu!
-

Bursa’da ipekçiliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla özellikli bir çalışma ortaya koyan Doktor İsmail Şeker’in 'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime sunuldu.

'Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor' projesi kapsamında Dr. İsmail Şeker’in yoğun bir emekle hazırladığı 'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bursa’da ipeğin gelişimini tüm yönleriyle gözler önüne seren Dr. Şeker, sergi heyecanını eşi Dr. Esin Şeker ile paylaştı.

'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Muhsin Özlükurt, ipeğin gelişimine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan özel sergiden dolayı Şeker’i tebrik ederek sanatçıya Yeşil Türbe çinisi takdim etti.

Vali Yardımcısı Usta, Şeker’in ipekböceğinin ve ipeğin tüm evrelerini fotoğrafladığı sergiyle kentin kültürel ve sanatsal yaşamına önemli bir katkı sağladığını vurguladı. Muhsin Özlükurt ise Büyükşehir Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’da ipek ve ipekçiliğin gelişimine büyük önem verdiğini vurgulayarak, serginin Bursa ipeğinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Şeker ise, 88 fotoğrafının bulunduğu sergisinin hazırlık sürecini ve bu sürede yaşadığı heyecanı sanatseverlerle paylaşarak, “Bursa’da ipeğin tanıtımına ve ipekböcekçiliğinin gelişimine bir nebze katkım olursa ne mutlu bana” diyerek gururlu olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’ın da katıldığı sergiyi izleyenler arasında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser de yer aldı. Bursa’nın markalarından olan ipekböcekçiliğinin yeniden gerçek değerine ulaşması amacıyla sürdürülen ‘Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor’ projesi kapsamında açılan sergi, 7 Mayıs Perşembe tarihine kadar görülebilir. 

HAKKI OVATMAN 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, FENERBAHÇE- GEMLİK BASKETBOL U18 TAKIMLARININ FİNAL MAÇINI İZLEDİ
ÇAMLIYAYLA'DA ÜRETİCİ KADINLARIN DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI
TARSUS'TA 20 ÇİFT 25.05.2025'TE "EVET" DEDİ
MERSİN'DE "TÜRKİYE SOHBETLERİ: CUMHURİYETİN 100. YILINDA TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU" TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS'TA ÖĞRETMENLERE ORYANTİRİNG EĞİTİMİ
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”

Mersin Haber ,Mersin