Gebelikte Böbrek Genişlemesine Dikkat

Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Emin Sarıoğlu, gebelik sırasında genelde sağ tarafta anne böbreğinde genişleme olduğunu, bu durumda da anne adayının düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini söyledi.

28 Nisan 2015 Salı, 13:22
Gebelikte Böbrek Genişlemesine Dikkat
-

Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Emin Sarıoğlu, gebelik sırasında genelde sağ tarafta anne böbreğinde genişleme olduğunu, bu durumda da anne adayının düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Op.Dr. Sarıoğlu, hastanelerine düzenli olarak Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Kunter Tatar’a kontrole gelen anne Ümmü Gülsüm İnan’a gebeliğinin 31. haftasında, annenin böbreğini koruma amaçlı stent takıldığını belirterek, “Gebelik sırasında idrar yollarındaki darlıklara, enfeksiyonlara, taşlara ve bebeğin yerleşimine bağlı olarak böbreklerde genişleme (hidronefroz) olması normaldir. Ancak Ümmü Hanımda yaptığımız takip sonrası bu genişlemenin belirli bir seviyenin üzerine çıktığını gördük. Bu durumda annenin böbreğini koruma amacıyla operasyon kararı alarak idrar kesesi arasına idrar akımını kolaylaştıran double j stent konuldu” şeklinde konuştu.
Op.Dr. Emin Sarıoğlu anne adayının 2 ay sonra Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi’nde sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini takılan stentin de doğum sonrasında çıkartıldığını belirterek, “Gebelikte böbrek genişlemesi tanısı ultrason ile konulabilmektedir. Eğer böbreklerde aşırı bir genişleme yoksa veya hastanın şikayeti az düzeyde ise sadece düzenli kontrol öneriyoruz. Ancak bulantı ve ağrı şikayetleri çok fazla ise annenin ve bebeğinin sağlığı için mutlaka müdahale edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Anne Ümmü Gülsüm İnan da, “Sağlık her şeyden önemli. Adana merkeze gitmeden Kozan ilçemizde tedavi oldum. Sağlığıma kavuşmamda başta Op. Dr. Emin Sarıoğlu ve Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ
AYDINCIK'TA MİNİBÜS'ÜN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN ERTAŞ, ÜLKÜSPOR VE BARBAROSSPOR'UN ŞAMPİYONLUK KUPALARINI VERDİ
VALİ TOROS, MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
MERSİN TSO, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇİFTÇİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR
MESKİ’DEN BOZDOĞAN MAHALLESİ’NE KESİNTİSİZ İÇME SUYU TEMİNİ İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM
“GÜLİZAR PARKI TOROSLAR’IN MARKA DEĞERİ OLACAK”
Sulama Kanalına Düşen Yaşlı Vatandaş İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
"TARSUS'TA DRİFT YAPAN ŞAHISLARI JANDARMA YAKALADI”
Erdemli'de Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı

Mersin Haber ,Mersin