Dünya Çocuklarına Annelik Yaptılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 44 ülkeden bin 100 çocuğun katılımıyla düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde misafir ülke çocukları Kocaelili ailelere konuk oldu.

28 Nisan 2015 Salı, 10:24
Dünya Çocuklarına Annelik Yaptılar
-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 44 ülkeden bin 100 çocuğun katılımıyla düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde misafir ülke çocukları Kocaelili ailelere konuk oldu.
Dünya çocuklarını evlerinde misafir eden Kocaelili anneler, onları kendi evlatlarından ayırmadılar. Gönül diliyle anlaştıkları dünya çocuklarına Türk kültürünü öğreten Kocaelili anneler, ayrılma vakti geldiğinde ise gözyaşlarına boğuldu.
Dünyanın dört bir yanından ailelerini geride bırakarak gelen misafir ülke çocukları, Kocaeli’nde aile sıcaklığında karşılandı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün belirlediği okullardaki velilerin evlerinde konuk ettiği dünya çocukları, bir hafta boyunca belki de hayatlarının en güzel günlerini yaşadı.
Gündüz programlarında ülke oyunlarını sergileyen dünya çocukları, Büyükşehir’in Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda da gönüllerince eğlendiler. Sekapark’ta piknik yapan çocuklar, kendi ülkelerinin kültürünü anlatırken, Türk gelenek ve göreneklerini de öğrendiler. Kocaelili anneler onlara börek açmaktan yaprak sarmaya kadar bildikleri her şeyi öğretti.
Bir hafta boyunca evlerinde misafir ettikleri dünya çocuklarını kendi evlatlarından ayırmayan Kocaelili anneler, onların adeta üzerine titredi. Kendileri misafir ettikleri çocukların yabancı dilini bilmiyordu, çocukların da büyük bölümü Türkçe bilmiyordu, ama dünyanın her yerinde geçerli olan bir dille, gönül diliyle anlaştılar.
Şenliğin bitiminde ise ayrılık vakti geldi. Bir hafta gibi kısa zaman zarfında bile alıştıkları dünya çocuklarını ülkelerine uğurlayan anneler, duygusal anlar yaşadı. Çocuklar kendilerini havaalanına taşıyacak otobüslere binerken, bir hafta boyunca kendilerine annelik yapan Kocaelili annelerden ayrılmakta güçlük çekti. Çocuklar veda ederken, Kocaelili anneler kendi evlatlarından ayrılıyormuş gibi gözyaşlarına boğuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak dünya çocuklarını evlerinde ağırlayan, kendi evlatları gibi bakan Kocaelili annelere sonsuz teşekkür ediyoruz.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA 20 ÇİFT 25.05.2025'TE "EVET" DEDİ
MERSİN'DE "TÜRKİYE SOHBETLERİ: CUMHURİYETİN 100. YILINDA TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU" TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS'TA ÖĞRETMENLERE ORYANTİRİNG EĞİTİMİ
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR NAZALİN’E ÜNİVERSİTE HAYALİNDE IŞIK OLDU
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ

Mersin Haber ,Mersin