Adana'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Çukurova Kaymakamlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Yetim Peygamberimizin Yetim Yüreklerine Devletimizin Dokunan Eli” başlıklı kutlama programı yapıldı.

28 Nisan 2015 Salı, 11:15
Adana'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çukurova Kaymakamlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Yetim Peygamberimizin Yetim Yüreklerine Devletimizin Dokunan Eli” başlıklı kutlama programı yapıldı.
Çukurova Kaymakamlığı’nın Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yetim Peygamberimizin Yetim Yüreklerine Devletimizin Dokunan Eli” başlıklı kutlama programı, Çukurova Ramazanoğlu Camii’nde, kent protokolü ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açış konuşmasını yapan Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan, yetimlere yönelik yaptıkları eğitim ve sosyal çalışmaları anlattı.
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Kur’an-ı Kerim’den Ahzap Suresi’ni anımsatarak, merhamet duygusunun önemine ve gerekliliğine vurgu yaptı. Ünüvar, “Peygamber Efendimiz’in biraz övgü, biraz tehditle söylediği gibi, merhamet etmeyenin cennete giremeyecek olmasının yakıcı etkisini her gün hissetmemiz gereken bir durum olduğunu ortaya koyuyoruz. Yetimlerin başını okşamak, kalbimizi yumuşatması açısından, Peygamberimiz tarafından övülen bir özellik. Sosyo-kültürel olarak toplumun en alt kesimindeki insanların başını okşamak, onların yüreğine dokunan işler yapmak herhalde bu dünyada yapabileceğimiz en güzel görevlerden birisidir" dedi.
“ÇOK ÖNEMLİ TARİHİ OLAYLARIN OLDUĞU GÜNLER YAŞIYORUZ”
Vali Mustafa Büyük de Kutlu Doğum Haftası ve Çanakkale Zaferi’nin kutsiyetine dikkat çekti. Eğitim camiasında çeşitli etkinliklerle hem başarılı hem de topluma ve insanlığa faydalı insanlar yetiştirildiğini anlatan Vali Büyük, “Bu gayretlere destek verme adına bereketli, hayırlı bir ay geçiriyoruz. Çünkü bu ayda, milli değerlerimiz itibariyle, bizi birlikte tutan çok önemli tarihi olayların olduğu günleri yaşıyoruz. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı sebebiyle yine milli değerlerimiz açısından bilmemiz, anlamamız gereken çok önemli günleri beraberce yaşadık. Bu vesileyle, eğitim kurumlarımızın öğrencilerle, velilerle, öğretmenlerle, yöneticileriyle işbirliği içerisinde, faydalı, hayırlı, başarılı ve çalışkan insanlar olarak gençlerimizin yetiştirilmesindeki çabalarını desteklediğimizi, hep beraberce bu uğurda göstermemiz gerektiğini belirtmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından, öğrenciler tarafından Kutlu Doğum temalı şiir ve tiyatro sunumları yapıldı. Katılımcılar, ilahilerle huzur bulurken, semazen gösterisi alkış aldı.
Etkinlik sonunda, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kutlama programına katılanlara, gül suyu ve gül dağıtıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ÖĞRETMENLERE ORYANTİRİNG EĞİTİMİ
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR NAZALİN’E ÜNİVERSİTE HAYALİNDE IŞIK OLDU
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ
AYDINCIK'TA MİNİBÜS'ÜN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN ERTAŞ, ÜLKÜSPOR VE BARBAROSSPOR'UN ŞAMPİYONLUK KUPALARINI VERDİ

Mersin Haber ,Mersin