Bitlis'te Kutlu Doğum Etkinliği

Bitlis Din Görevlileri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası programı ve Herkes O’nu Okuyor yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

27 Nisan 2015 Pazartesi, 10:44
Bitlis'te Kutlu Doğum Etkinliği
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bitlis Din Görevlileri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası programı ve Herkes O’nu Okuyor yarışmasının ödül töreni düzenlendi.
Bitlis’in tarihi El-Aman Hanı’nda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan Bitlis Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Akçiçek, 16 - 22 Mart tarihleri arasında yaptıkları Herkes O’nu Okuyor sınavının amacı ve önemine vurgu yaparak, “Peygamber Efendimizi tanımak, O’nun güzel davranışlarını hayatımıza uygulamak, pusulamızı O’na göre ayarlamak, ahlakı temsilcisinden öğrenmek, insana dünya ve ahiret mutluluğuna giden yolu kolaylaştırmak için her yıl Türkiye geneli Herkes O’nu Okuyor adıyla kaybedeni olmayan bir yarışma düzenleniyor. Allah bizden Peygamber Efendimizi sevmemizi istiyor. Efendimizi daha iyi tanımak amacıyla Bitlis’te bu sınava ilk, orta, lise ve yetişkinler olmak üzere 4 kategorinin toplamında 4 bin 600 kişi başvurdu. Bu güzel ve kaybedeni olmayan yarışmaya katılan bütün yarışmacılara ve vesile olanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İlahiyatçı Numan Selman tarafından Kutlu Doğum ve Peygamber Efendimizin hayatı üzerine sohbet ziyafeti gerçekleştirildi.
Yapılan konuşmaların ardından ise, Özel Reşat Kazancı Koleji öğürencileri tarafından şiirler okundu, koro ekibi tarafından ilahiler seslendirildi.
Yoğun katılım ve ilginin olduğu program Din Görevlileri Derneği tarafından 16 - 22 Mart tarihleri arasında yapılan Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Dağıtılan ödüller arasında umre ziyareti, tablet, laptop, bisiklet ve ipad gibi birçok ödül yer aldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
IPARD III Programı 7. Başvuru Çağrısı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Mersin, geleceği savunuyor
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ'NDEN KARAKUCAK GÜREŞLERİ
KARADUVAR 1 MAYIS PARKI YENİDEN YEŞERDİ
SİBER SUÇLULARLA MÜCADELEDE 179 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 46'SI TUTUKLANDI
KAYMAKAM AKYÜZ, ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI
TARSUS ESKİ MÜFTÜSÜ YAKUP ARSLAN EBEDİYETE UĞURLANDI
TARSUS BELEDİYESİ GELENEKSEL KÖYLERARASI FUTBOL TURNUVASI 25 TEMMUZ CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR
VALİ TOROS,VALİ YARDIMLARI VE İLÇE KAYMAKAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ
JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Mersin Haber ,Mersin