Sofuoğlu “Soykırım İftirası Yeni Bir Haçlı Seferidir”

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, son günlerde 1915 olaylarının tarihsel gerçekliğinden uzak bir yaklaşımla, yaşanan olaylara ’soykırım’ deme yarışına girenlerin, Gazze, Arakan, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan’da akan her damla kanda, ellerinin izi o..

25 Nisan 2015 Cumartesi, 14:11
Sofuoğlu “Soykırım İftirası Yeni Bir Haçlı Seferidir”
-

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, son günlerde 1915 olaylarının tarihsel gerçekliğinden uzak bir yaklaşımla, yaşanan olaylara ’soykırım’ deme yarışına girenlerin, Gazze, Arakan, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan’da akan her damla kanda, ellerinin izi olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Sofuoğlu şunları söyledi:
“Bosna’da, Çeçenistan’da, Somali’de yaşanan insanlık dramını unutmadık, unutmayacağız da! Suriye’de dünyanın gözü önünde katil Esed’in kendi halkına acımasızca yaptığı soykırım Batı desteğiyle devam etmiyor mu? Bugün 1915 olaylarını soykırım olarak tanıma gayreti içerisinde olan batılı ülkeler öncelikle kanlı tarihleriyle yüzleşmelidirler. Tam anlamıyla ’soykırım’ emperyalist ülkelerin kanlı tarihlerinde karşılığını bulmuştur. Fransa’nın Cezayir, Ruanda, Çad soykırımı, Almanya’nın Namibya katliamı, Belçika’nın Kongo soykırımı, İngiltere ve ABD’nin sayısını hatırlamakta zorluk çektiğimiz katliamları ortada dururken, 1915 olaylarıyla ilgili ortaya attıkları sözde soykırım yalanları kanlı tarihlerini örtbas etme, Türkiye’yi yalnızlaştırma çabasıdır. Son dönemde, kendi içinde istikrar sağlamış, vesayet zincirlerini kırmış, terör sorununu çözmüş, coğrafyasına ve tüm İslam coğrafyasına umut olmuş, üreten, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olanlar tarih de görülmemiş bir ittifak içinde çalışmakta, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için dayanışma içinde hareket ediyorlar. Gezi olaylarında mesele nasıl ağaç değilse batı emperyalizminin asıl meselesi de 1915 olayları değildir. Asıl mesele, Anadolu’nun ayağa kalkmasından rahatsız olanların direnişten dirilişe geçen Büyük ve Güçlü Türkiye’nin önünü kesmek istemesidir. Ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyunlar daha önce de tutmadı, yine tutmayacaktır. Bu kirli oyunlar, Yeniden Büyük Türkiye idealine inanmış Anadolu insanının kadim medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası yolunda kararlı yürüyüşünü engelleyemez. Güçlü Türkiye’yi hedef alan küresel operasyonların, oynanan oyunların milletçe farkındayız.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK
AREFE GÜNÜ TRAFİK KAZALARINDA 10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti

Mersin Haber ,Mersin