Sağlık-Sen'den Ebeler Haftası Açıklaması

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle açıklama yaptı.

25 Nisan 2015 Cumartesi, 09:56
Sağlık-Sen'den Ebeler Haftası Açıklaması
-

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle açıklama yaptı.
Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, Dünyanın en kutsal duygularından birisi olan annelik duygusunu kazandıranların ebeler olduğunu dile getirdi.
Dünyaya gelen çocukların ilk ellerinden tutan kişilerin ebeler olduğunu aktaran Yasin Barutçu, “Ebeler, kurumlarda hemşire ile aynı birimlerde (yoğun bakımlar, ameliyathane, diyaliz, acil) çalıştırılmaktadır. Ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamamaktadır. Ebelerin de bu eğitim ve sertifika programlarına katılmaları sağlanmalıdır. Vekil ebe hemşirelerin kadro talebi en kısa zamanda karşılanmalıdır. Ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi, uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerekmektedir. Sağlık-Sen olarak bütün bu taleplerin takipçisi olacağımızı ve kazanıma dönüşene kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.
Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir. Tüm ebelerin günlerini kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, mesleğe olan sevgilerinin arttığı aydınlık bir gelecek diliyoruz. Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir.
Sağlık hizmetlerinin sunumu noktasında, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, özverili, cefakar ve yüreği insan sevgisiyle dolu Beyaz Meleklerimizin Ebeler Haftası’nı yürekten kutluyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI NEDENİYLE BAHÇEDERESİ, ÇADIRLI, KOCAPINAR ve KIRTIL MAHALLELERİ TAHLİYE EDİLDİ
SİLİFKE'DE ORMAN YANGININA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR
MERSİN TSO, İDEF 2025'TE MERSİNLİ FİRMALARINI YALNIZ BIRAKMADI
AKDENİZ’DE HER GÜN TONLARCA MOBİLYA, İNŞAAT, TEKSTİL VE TARIMSAL ATIK TOPLANIYOR
HAVA SICAKLIKLARI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDECEK
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Orman Yangınlarına Karşı Yağmur Duası Yaptı
Vali Toros ve Protokol Üyeleri Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
TARSUS'TA ŞEHİT AYHAN BOZPINAR İLE FATİH ANADOLU LİSESİ YENİ BİNALARINA İNCELEME
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS KARADİRLİK VE KEŞLİ’DE “KÖY ŞENLİĞİ”
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN YEŞİLTEPE MAHALLESİ’NDE TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMASI

Mersin Haber ,Mersin