Bayraklı'da Keçe Tasarım Sergisi Açıldı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediye tarafından açılan keçe tasarım kursuna katılan ve sertifika almaya hak kazanan 15 kadın kursiyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la bir araya geldi.

25 Nisan 2015 Cumartesi, 10:06
Bayraklı'da Keçe Tasarım Sergisi Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediye tarafından açılan keçe tasarım kursuna katılan ve sertifika almaya hak kazanan 15 kadın kursiyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la bir araya geldi.
Bayraklı Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği keçe sergisi Mansuroğlu semt merkezinde açıldı. Keçe sergisinin açılışına Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şube Başkanı Nihal Bulmamış, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Sentetik keçe ve hakiki koyun yününden yapılan yüzlerce eserin bulunduğu sergiyi gezen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, birbirinden güzel ürünleri yakından inceledi.
60 ile 65 yaş arası 15 kadının katıldığı ve 4 ay süren kurs sonunda görücüye çıkan sergide kol çantası, bereket kuşları, oda takımları, peçetelikler, ekmek sepetleri, iğneli keçe teknikleri ile yapılan tablolar, bebek odası süsleri, kapı süsleri ve nazarlıklar yer aldı.
Gönüllü eğitmen Ayşe Berrin Şahanalan’dan kursla ilgili bilgi alan Başkan Karabağ, “Kadınlarımızın bu tür ürünler ortaya çıkarttığını görmek son derece mutluluk verici, gençler içinde örnek bir çalışma olmuş” dedi. Sergiyi gezdikten sonra kursiyerlerle bir süre sohbet eden Başkan Karabağ, “Öncelikle geleneksel keçe sanatını yaşatan sizlere teşekkür ediyorum. Bu eserlerin sürekli yaşatılması ve kadınlarımıza ekonomik anlamda geri dönüş sağlanması için kurulan kooperatif aracılığı ile bu tür çalışmaları hızlandıracağız. Geçmişten geleceğe sanat eserlerini bizlere unutturmayan ve farklı sanat eserlerini yaşatan sizlerin her zaman yanındayız. Semt evleri, kültür merkezleri sizin eviniz buraları yapacağınız etkinlikler, kurslar için kullanabilirsiniz” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik
BAŞKAN BOLTAÇ,  "BAYRAMDA DA HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ"
MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI:1 AĞIR YARALI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mersin Haber ,Mersin