Yaylaya Çıkan Dokuz Çobana Ulaşılamıyor

Van’ın Çatak ilçesinde, yaylaya çıkan dokuz çoban ve beraberindeki bin 800 küçükbaş hayvana kar yağışı nedeniyle ulaşılamıyor.

24 Nisan 2015 Cuma, 17:45
Yaylaya Çıkan Dokuz Çobana Ulaşılamıyor
-

Van’ın Çatak ilçesinde, yaylaya çıkan dokuz çoban ve beraberindeki bin 800 küçükbaş hayvana kar yağışı nedeniyle ulaşılamıyor.
Edinilen bilgiye göre, Çatak ilçesi Acarlar mezrası Bezirgan yaylasına 9 çoban nezaretinde çıkarılan yaklaşık bin 800 koyun ve kuzudan haber alınamıyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan çobanlara ve beraberindeki sürüye ulaşamayan köylüler, durumu Çatak Belediyesi, UMKE ve AFAD ekiplerine bildirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle çobanlara ve sürüye ulaşılamazken, köylüler can ve mal kaybının yaşanmasından endişe ediyor. 10 kişilik AFAD ekibi bölgede çalışmalarını sürdürürken, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu, Garnizon Komutanı Salih Danacı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Raci Salçuk da köye geldi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, SİLİFKE ORMAN YANGININI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
MERSİN'DE DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞEN BEBEK YARALANDI
SİLİFKE’DE ÇIKAN ORMAN YANGININA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR
BAŞKAN SEÇER’DEN YURTTAŞLARA ‘SU TASARRUFU’ ÇAĞRISI
Orman Şehitleri Dualarla Anıldı
‘KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM’ ETKİNLİKLERİNİN YENİ DURAĞI ÇAMLIYAYLA OLDU
TOROSLAR’DA TEKSTİL SANAYİ SİTESİ KURULUYOR
BÜYÜKŞEHİR, GÜLNAR KIRSALINDAKİ ÜSTYAPI YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
TARSUS- ADANA OTOYOLUNDA OTOMOBİL TAKLA ATTI: 1 YARALI
MERSİN'DE MİNİBÜS İLE MOTORSİKLET ÇARPIŞTI:1 YARALI

Mersin Haber ,Mersin