Kameralar Ulucanlar Cezaevi‘Nde Kayıtta

Çekimleri Altındağ’da yapılan ’Kafes’ isimli sinema filminin Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ndeki bölümleri tamamlandı.

24 Nisan 2015 Cuma, 12:05
Kameralar Ulucanlar Cezaevi‘Nde Kayıtta
-

Çekimleri Altındağ’da yapılan ’Kafes’ isimli sinema filminin Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ndeki bölümleri tamamlandı.
Altındağ Belediyesi’nin başarılı restorasyon çalışmaları sayesinde Ankara’ya kazandırılan Hamamönü ve Hamamarkası’ndan sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi de ’Kafes’ filminin çekildiği mekanlar arasındaki yerini aldı. Çok sayıda dizi, film ve televizyon programı için tercih edilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi, sinema filmine de kapılarını açtı. Yönetmenliğini Mahmut Kaptan’ın yaptığı ve başrolünde İsmail Hacıoğlu’nun yer aldığı filmin Ulucanlar Cezaevi’ndeki çekimleri tamamlandı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi tarihi dokusuyla film ekibini büyülerken, oyuncular ise çekimlerin bu bölgede gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Yönetmen Mahmut Kaptan, Ulucanlar Cezaevi’nin filmin amacına uygun bir yer olduğunu söyledi. Yakın tarihte yaşanan siyasi olayların Ulucanlar Cezaevi’nden ayrı tutulamayacağını kaydeden Kaptan, “Her ne olursa olsun tarihin yaşatılması gerek” dedi.
Mahmut Kaptan, cezaevindeki atmosferin oldukça etkileyici olduğuna dikkat çekerek, müzenin Türk sinemasında sıkça kullanılabileceğini belirtti. Ulucanlar Cezaevi’nin yıkılmasının önüne geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin önemli bir iş çıkardığını vurgulayan Kaptan, çok iyi ağırlandıklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, SİLİFKE ORMAN YANGININI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
MERSİN'DE DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞEN BEBEK YARALANDI
SİLİFKE’DE ÇIKAN ORMAN YANGININA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR
BAŞKAN SEÇER’DEN YURTTAŞLARA ‘SU TASARRUFU’ ÇAĞRISI
Orman Şehitleri Dualarla Anıldı
‘KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM’ ETKİNLİKLERİNİN YENİ DURAĞI ÇAMLIYAYLA OLDU
TOROSLAR’DA TEKSTİL SANAYİ SİTESİ KURULUYOR
BÜYÜKŞEHİR, GÜLNAR KIRSALINDAKİ ÜSTYAPI YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
TARSUS- ADANA OTOYOLUNDA OTOMOBİL TAKLA ATTI: 1 YARALI
MERSİN'DE MİNİBÜS İLE MOTORSİKLET ÇARPIŞTI:1 YARALI

Mersin Haber ,Mersin