Anadolu Gençlik Derneği'nden Mısır'a İdam Tepkisi

Sivas’ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır’da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi üyesi 14 kişiye verilen idam cezasının onanmasını protesto etti.

24 Nisan 2015 Cuma, 17:33
Anadolu Gençlik Derneği'nden Mısır'a İdam Tepkisi
-

Sivas’ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır’da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi üyesi 14 kişiye verilen idam cezasının onanmasını protesto etti.
Kent meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ’Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik’ yazılı pankart açarak, Mısır’da verilen idam kararlarına tepki gösterdi. Ellerinde ’Suriye’de, Mısır’da direnişe bin selam’ yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, "Mısır’da gerçekleşen darbenin ardından ortaya çıkan hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, hak ihlallerini protesto etmek için buradayız. Mısır’da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onandı. ’Rabia operasyonları birimi’ davasında ise 48 kişi müebbet hapisle cezalandırıldı. Bu kararları veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır. Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Mısır’da yaşanılan sürecin daha kötüye gitmemesi için bu sözde mahkemelerin kararlarının durdurulması gerekir. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı sürece bu zulümler engellenmeyecektir" dedi.
Basın açıklamasının ardından Müslümanların özgürlüğü için dua eden grup daha sonra dağıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik
BAŞKAN BOLTAÇ,  "BAYRAMDA DA HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ"
MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI:1 AĞIR YARALI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mersin Haber ,Mersin