Renault İşçileri Kendi Sendikalarından Şikayetçi

Dünyaca ünlü motorlu taşıt şirketi Renault’ta çalışan işçiler, Türk Metal-İş Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS), haklarını savunmadığını gerekçesiyle eylem yaptı.

22 Nisan 2015 Çarşamba, 14:47
Renault İşçileri Kendi Sendikalarından Şikayetçi
-

Dünyaca ünlü motorlu taşıt şirketi Renault’ta çalışan işçiler, Türk Metal-İş Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS), haklarını savunmadığını gerekçesiyle eylem yaptı.
Renault’un Bursa Fabrikası’nda sendika krizi yaşanıyor. Yaklaşık 600 işçi, üyesi oldukları Türk Metal-İş Sendikası ve MESS’nin haklarını savunmadığını, aksine çifte standart uyguladığını iddia etti. 2012 yılında imzalanan sözleşmeyle bu sendikalara üye olduklarını belirten Renault işçileri, o dönemde anlaşılan ücretlerin tüm fabrikalar için uygulanmadığını, BOSCH çalışanlarının da bu sözleşmeye dahil olmalarına rağmen, yapılan yeni bir anlaşmayla daha yüksek ücret aldığını ileri sürdü. Kendileriyle de yeni bir anlaşma yapılmasını talep eden işçiler, cuma günü Türk Metal-İş ve MESS’ye ihtar çekeceklerini, taleplerinin karşılanmaması durumunda bu sendikalardan istifa edeceklerini söyledi.
İşçilerin toplanması üzerine Renault tesisleri önüne gelen avukat Özkan Kaban, işçilerin eylem yapmasının herhangi bir fayda sağlamayacağını, hukuki yollara başvurarak bu meseleyi çözebileceklerini anlattı.
Renault başta olmak üzere Tofaş, Valeo, Mako ve Coşkunöz işçilerinin cuma günü sendikalara çekilecek ihtarın ardından pazar günü saat 12.00’de Bursa Kent Meydanı’nda eylem yapacağı açıklandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN , SÖNDÜRME, SOĞUTMA VE YARDIM ÇALIŞMALARINA DESTEK
DUDU İREM TOROS, MUT'TA KORUYUCU AİLELERİ ZİYARET ETTİ
KARABÜK’TE BİN 839 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ
SİİFKE YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
ANAMUR BELEDİYESİ’NDEN GAZİPAŞA ORMAN YANGININA ARASÖZ DESTEK
TOROSLAR’DA 2. ÜZÜM HASADI ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI, ORMAN YANGINLARINDAKİ SON DURUMU PAYLAŞTI
ÇAMLIYAYLA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİCİLERİN YANINDA
AHMET ARSLAN, AMASYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI
BÜYÜKŞEHİR’İN REFAKATÇİ EVİ, MERSİN’DE TEDAVİ GÖRENLERE VE YAKINLARINA GÜVENLİ BİR LİMAN OLDU

Mersin Haber ,Mersin