Ksü Rektörü Deveci'den Fakülte Açıklaması

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Elbistan Teknoloji Fakültesi’ne öğrenci alımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, öğretim görevlisi bulunamadığını ve tasarrufun YÖK’te olduğunu kaydetti.

22 Nisan 2015 Çarşamba, 10:17
Ksü Rektörü Deveci'den Fakülte Açıklaması
-

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Elbistan Teknoloji Fakültesi’ne öğrenci alımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, öğretim görevlisi bulunamadığını ve tasarrufun YÖK’te olduğunu kaydetti.
Elbistan’da hazırlanan Teknoloji Fakültesi binasını geçtiğimiz günlerde inceleyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, öğrenci alımıyla ve binanın durumuyla ilgili gazetemize bir değerlendirme yaptı.
Öğretim görevlisi konusunda ülke genelinde bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Deveci, Elbistan’ın da bu sıkıntıyı yaşayan yerlerden biri olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden fakülteye öğrenci alımı yapılamadığını aktaran Deveci, bunun tasarrufunun YÖK’te olduğunu ve gelecek yıl alımın yapılabileceğini vurguladı.
Elbistan’da fakülte binası olarak belirlenen binanın da sağlıklı olmadığına işaret eden Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Teknoloji Fakültesi için ayrılan bina, ihtiyaca cevap vermekten uzak. İnşallah gelecek yıl hem öğrenci alımı yapılır hem de yeni bir fakülte binası belirlenir. Binanın durumunu görünce öğrenci alımının yapılmamasının da isabetli bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Öğretim görevlisi sorunu ülke genelinde yaşanıyor. Buraya branş tercihi olmadığı için öğrenci alınamadı. YÖK’e gelecek yıl için yeni bir fakülte binası önermeyi planlıyoruz” görüşünü aktardı.
Fakültenin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsüne taşınmasıyla ilgili kamuoyunda oluşturulan havanında yanlış olduğunu dile getiren Rektör Deveci, “Elbistan Teknoloji Fakültesi adıyla açılmış bir fakülte merkeze taşınamaz. Taşınma konusunda üretilen ifadeler doğru değil” açıklamasını yaptı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS’TA 1 NO.LU SAHA BÖLGESİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYAFET EVLERİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR
JANDARMA'DAN KAÇIŞ YOK
TRAFİK KAZASINDA ARAÇTA SIKIŞAN SÜRÜCÜYÜ MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ KURTARDI
BÜYÜKŞEHİR’DEN GÖRME ENGELLİ BİREYLERE KAPSAMLI EĞİTİM…
GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI; BÜYÜKŞEHİR OKUMA SALONLARI
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER MEZİTLİ CEMEVİ’NİN ‘AŞURE LOKMASI PAYLAŞIM PROGRAMI’NA KATILDI
MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN , SÖNDÜRME, SOĞUTMA VE YARDIM ÇALIŞMALARINA DESTEK
DUDU İREM TOROS, MUT'TA KORUYUCU AİLELERİ ZİYARET ETTİ
KARABÜK’TE BİN 839 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Mersin Haber ,Mersin