Dünya Çocukları 23 Nisan'ı Şişli'de Kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye’ye gelen çocuklar, bayram coşkusunu, Şişli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte gönüllerince eğlenerek yaşadı.

22 Nisan 2015 Çarşamba, 14:07
Dünya Çocukları 23 Nisan'ı Şişli'de Kutladı
-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye’ye gelen çocuklar, bayram coşkusunu, Şişli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte gönüllerince eğlenerek yaşadı.
Şişli Belediyesi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri başladı. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları ağırlayan Şişli Belediyesi’nin ilk kutlama etkinliği Maçka Sanat Parkı’nda gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen çocukların yöresel oyunlarını sergilediği etkinlikte çocuklara pamuk şekeri ve Osmanlı macunu ikram edildi. Soğuk ve yağışlı havaya aldırmadan yöresel oyunlarını sergileyen çocukları, Türkiye’deki arkadaşları ise ilgiyle izledi. Yüz boyama ve resim yapma atölyesinde ise çocuklar, keyifli dakikalar yaşadı.
“ÇOCUKLARIMIZI BİR ARAYA GETİRDİK”
Programa katılarak çocuklar ile yakından ilgilenen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, farklı ülkelerden gelen çocuklar ile Şişlili çocukları bir araya getirdiklerini belirterek, “Makedonya, Bulgaristan, Nepal, Gürcistan ve Macaristan’dan çocuklar geldiler kendi folklor gösterilerini burada sunuyorlar. Burada da bizim Şişli’deki çocukların evlerinde misafir olarak kalıyorlar. Böyle bir kaynaşma olsun diye çocuklarımızı bir araya getirdik. Çocukları eğlendirecek yan etkinliklerimizin dışında sivil toplum kuruluşlarımız yine burada macun var, pamuk şeker var yine burada. Hava kötü olmasına rağmen çocuklarımızı eğlendirmek için etkinlikler düzenliyoruz. Burası bugün 23 Nisan ön hazırlığı yarın yürüyüşümüz var, konserlerimiz var bütün misafirlerimizin eğlenmelerini sağlayacak etkinlikler yapacağız. Benim ilkokul dönemimde hep bir müsamere düzenlenmeye çalışılır hava muhalefeti nedeni ile düzenlenemezdi. 23 Nisan’larımı onun için hep öyle hatırlarım ben” dedi.
"İSTANBUL ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR"
Nepal’den gelen çocuk misafirlerden birini ağırlayan ilkokul 5’inci sınıf öğrencisi Sudenaz Özdoğan, arkadaşıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “Ona İstanbul’u anlatıyorum, okulumu gösterdim ve ayrıca birlikte gezilere gidiyoruz. Onunla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz” diye konuştu.
Sudenaz Özdoğan’ın evinde misafir olan Nepalli Anjum Shrestha ise İstanbul’a ilk kez geldiğini ifade ederek, “Burası çok güzel bir şehir ilk defa geldim. Burada çok güzel anılar edineceğimi düşünüyorum. Bütün ülkelerin burada toplanması çok güzel. Yeni ülkeler ve yeni insanlar tanıdığımız için çok mutluyuz” dedi.
Öte yandan Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının 23 Nisan günü konserler ve çeşitli etkinlikler ile devam edeceği öğrenildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU
MERSİN'DE YABANCI UYRUKLU BİR KADIN 7. KATTAN DÜŞTÜ
İYİ PARTİ ÇAMLIYAYLA İLÇE TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI
Tarsus Atatürk Mahallesi’ndeki Viraj Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Mezitli Sahili’nde Belgesiz İşletmelere Müdahale
BÜYÜKŞEHİR, KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARA BİR ÇOK HİZMET SUNDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KURBAN KESİM ALANLARINDA KAPSAMI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla ilçe Teşkilatı Bayramlaştı
BÜYÜKŞEHİR’İN YKS VE LGS KURSLARINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik

Mersin Haber ,Mersin