Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Erivan'a Giden Uçağa İzin Verilmediği İddiasına Yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Erivan’a giden bir uçağa Türk hava sahasını kullanma izni verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

22 Nisan 2015 Çarşamba, 23:22
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Erivan'a Giden Uçağa İzin Verilmediği İddiasına Yalanlama
-

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Erivan’a giden bir uçağa Türk hava sahasını kullanma izni verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, “Bosna-Hersek entitelerinden Republika Srpska Başkanı Milorad Dodik’i Erivan’a götürecek bir uçağa Türk hava sahasını kullanma izni verilmediği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Dodik’i taşıyan uçak için diplomatik kanaldan bir talepte bulunulmamıştır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne de bir başvuru olmamıştır.
Öte yandan, Bulgaristan’dan Erivan’a gitmek için izin isteyen bir özel uçağın pilotuna gerekli izin hava kontrol birimlerimizce zamanında verilmiştir. Ancak bu uçağın, izin almış olmasına rağmen hava sahamızı kullanmadığı anlaşılmaktadır. Bu konuda herhangi bir engelleme söz konusu olmayıp, talep edilmesi halinde Sayın Dodik’in Erivan’a intikali için gerekli üst uçuş izni doğal olarak verilecektir” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ANAMUR BELEDİYESİ’NDEN GAZİPAŞA ORMAN YANGININA ARASÖZ DESTEK
TOROSLAR’DA 2. ÜZÜM HASADI ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI, ORMAN YANGINLARINDAKİ SON DURUMU PAYLAŞTI
ÇAMLIYAYLA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİCİLERİN YANINDA
AHMET ARSLAN, AMASYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI
BÜYÜKŞEHİR’İN REFAKATÇİ EVİ, MERSİN’DE TEDAVİ GÖRENLERE VE YAKINLARINA GÜVENLİ BİR LİMAN OLDU
BÜYÜKŞEHİR, ‘SULAMA TANKERİ’ DESTEĞİYLE YETİŞTİRİCİYE CAN SUYU OLUYOR
VALİ TOROS, SİLİFKE ORMAN YANGININI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
MERSİN'DE DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞEN BEBEK YARALANDI
SİLİFKE’DE ÇIKAN ORMAN YANGININA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR

Mersin Haber ,Mersin