Çek Başkonsolosu Lauferova Şehitkamil Aile Merkezi'ni Ziyaret Etti

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova, Şehitkamil Belediyesi, Sani Konukoğlu Vakfı ve Anne Çocuk Vakfı’nın (AÇEV) Şehitkamil Belediyesi Selimiye Sosyal Tesisinde açmış olduğu okuryazarlık kursunu yerinde inceledi. Okuma ve yazma öğrenen bayanlar ile birlikte dersi dinleyen Başkonsolo..

22 Nisan 2015 Çarşamba, 13:30
Çek Başkonsolosu Lauferova Şehitkamil Aile Merkezi'ni Ziyaret Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova, Şehitkamil Belediyesi, Sani Konukoğlu Vakfı ve Anne Çocuk Vakfı’nın (AÇEV) Şehitkamil Belediyesi Selimiye Sosyal Tesisinde açmış olduğu okuryazarlık kursunu yerinde inceledi. Okuma ve yazma öğrenen bayanlar ile birlikte dersi dinleyen Başkonsolos Ester Lauferova, sivil toplum kuruluşlarının toplum gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Şehitkamil Belediyesi’nin desteğiyle AÇEV ve Sani Konukoğlu Vakfı tarafından Selimiye Aile Merkezi’ne açılan kursları ziyaret eden Başkonsolos Ester Lauferova, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AÇEV Sorumlusu Esin Özgül ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran’da eşlik etti. Gezi sırasında hocalardan bilgi alan Başkonsolos Ester Lauferova, kursiyerlerle sohbet etti. Okuma yazma öğrenmenin önemini dile getiren Başkonsolos Ester Lauferova, kursiyerlere başarılar diledi. Ziyaret hakkında bilgi veren AÇEV Sorumlusu Esin Özgül, “1998 yılından bu Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi ve Sani Konukoğlu Vakfı ile birlikte yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları açıyoruz. Bugüne kadar açtığımız kurslarla 10 bin kişiye okuryazarlık belgesi verdik. Bugünkü konuğumuz Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova, eğitim merkezlerimizi ziyaret etti. İstanbul’da AÇEV’in birçok çalışmalarını görmüş. Bugün de Gaziantep’te açılan kursları ziyaret etmek istedi. Başkonsolos Ester Hanım, Şehitkamil Belediyesi iş birliği içerisinde Selimiye Sosyal Tesisinde açmış olduğumuz okuryazarlık kurusunu ziyaret etti. Bir dış ülkenin Başkonsolosu duyarlı davranıp, gelip burada okuma yazma kurslarımızı yerinde ziyaret etti. Bizim için bu gurur verici bir durum. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu tür kursları Sosyal Tesislerde açmamıza yardımcı olan ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaretin ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova’ya günün anısına hediye takdim etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU
MERSİN'DE YABANCI UYRUKLU BİR KADIN 7. KATTAN DÜŞTÜ
İYİ PARTİ ÇAMLIYAYLA İLÇE TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI
Tarsus Atatürk Mahallesi’ndeki Viraj Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Mezitli Sahili’nde Belgesiz İşletmelere Müdahale
BÜYÜKŞEHİR, KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARA BİR ÇOK HİZMET SUNDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KURBAN KESİM ALANLARINDA KAPSAMI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla ilçe Teşkilatı Bayramlaştı
BÜYÜKŞEHİR’İN YKS VE LGS KURSLARINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik

Mersin Haber ,Mersin