23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye’de çağdaşlaşmanın temelinin atıldığı ve yeni bir dönemin başladığı gün olduğunu belirtti.

22 Nisan 2015 Çarşamba, 18:28
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı
-

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye’de çağdaşlaşmanın temelinin atıldığı ve yeni bir dönemin başladığı gün olduğunu belirtti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Sınav, TBMM’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan’ın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini anımsatarak, “23 Nisan 1920; milletimiz için ulusal egemenliğin tesis edildiği, sadece çocuklarımız için değil hepimiz için bayram günüdür” dedi.
Bir dönemin kapanışının ve millet iradesinin hakim kılınmasının sembolü olan 23 Nisan 1920 tarihinin, Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923’ün habercisi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Bugünümüzün teminatı olan millet iradesinin hakimiyeti ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ilişkilendirilmesinin anlamlı bir karar olduğunu bilmeli ve bugünü milletçe bayram olarak ilelebet kutlamalıyız” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Sınav, Meclis’in açılışının 95. Yıl dönümünün gurur ve mutluluğunu yaşarken, diğer ülkelerden gelen çocukların da katılımları ile ortak olduğu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını kaydetti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARA BİR ÇOK HİZMET SUNDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KURBAN KESİM ALANLARINDA KAPSAMI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla ilçe Teşkilatı Bayramlaştı
BÜYÜKŞEHİR’İN YKS VE LGS KURSLARINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde “Orman Benim” Diyerek El Ele Verdik
BAŞKAN BOLTAÇ,  "BAYRAMDA DA HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ"
MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI:1 AĞIR YARALI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU

Mersin Haber ,Mersin