Onkoloji Hemşirelerine Psikolojik Eğitim

Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç, onkoloji servislerinde görevli hemşirelere ve hasta bakıcılara psikolojik eğitim verdi.

21 Nisan 2015 Salı, 11:22
Onkoloji Hemşirelerine Psikolojik Eğitim
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç, onkoloji servislerinde görevli hemşirelere ve hasta bakıcılara psikolojik eğitim verdi.
Onkoloji hastalarına yardım etmenin zorluklarına değinen Psikolog Telmaç, “Özellikle hastalığının teşhisi yeni konmuş, kemoterapiye başlamış, vücut bütünlüğü bozulmuş ve uzun süreli yatmak zorunda kalan hastalara ve onların yakınlarına öncelikle onları anladığımızı hissettirmeli ve ne kadar değerli olduklarının bir kez daha farkına varmalarına yardımcı olmalısınız” dedi.
Onkoloji hastalarına güven vermenin, yakın olabilmenin ve hastalık sürecinin tümünde adeta bir aile bireyi gibi yaklaşmanın önemine değinen Telmaç, “Tüm bu süreçlerde ister istemez hastalara hizmet veren hemşireler ve hasta bakıcılar da ruhsal olarak yıpranmakta, strese girmekte ve belki de tükenmişlik sendromu yaşamaktalar. Çünkü onların yaptığı iş de kolay değil. O nedenle, çalışan tüm hemşirelerimizin ve hasta bakıcılarımızın ruh sağlığının yerinde olmasını hedefliyoruz ve bu tarz psikolojik eğitimler ile bunun için çalışıyoruz” dedi.
Psikolog Telmaç eğitimin son bölümünde, “Hastaların çalışanlarımız ile kendilerini aynı aileye mensupmuş gibi hissetmelerini sağladığımız an büyük bir yol kat etmişiz demektir” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTORSİKLETLE, MİNİBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 AĞIR YARALI
BAYRAM TATİLİNİN 4 GÜNÜNDE 4 BİN 817 VATANDAŞ YARALANDI, 32 VATANDAŞ İSE HAYATINI KAYBETTİ
Tatil Bitti, Dönüş Başladı: Mersin Sahillerinde Tersine Göç Yoğunluğu
Tesadüfî Karşılaşma Hayat Kurtardı: Minik Caretta, Tatilcinin Duyarlılığıyla Kurtarıldı
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS’TA MOBİL KESİM NOKTALARINDA SÜREKLİ İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ

Mersin Haber ,Mersin