Malatya'da Mesleki Tanıtım Günleri

Malatya’da 2 gün sürecek olan mesleki tanıtım günlerinde, öğrencilere ileride seçecekleri meslekler konusunda yardımcı olunuyor.

21 Nisan 2015 Salı, 14:15
Malatya'da Mesleki Tanıtım Günleri
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Malatya’da 2 gün sürecek olan mesleki tanıtım günlerinde, öğrencilere ileride seçecekleri meslekler konusunda yardımcı olunuyor.
Malatya İŞKUR tarafından Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım günlerine, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez ile kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Lise 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı tanıtım günlerinin açış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, mesleki tanıtım günlerinde doktor, hemşire, savcı, muhasebeci, mühendis, mimar,polis ve astsubay gibi meslek dalları hakkında öğrencilere uzmanlar tarafından mesleğin cazipliğinin anlatılacağını söyledi. Küçük yaşlardaki çocuklarda genellikle “Büyüyünce ne olacaksın?’ gibi soruların sorulduğunu çocukların ise bu soruya genellikle hayali cevaplar verdiğini belirten Toman, amaçlarının lise çağındaki gençlere ileride yapmak istedikleri meslekleri anlatmak olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez ise, 2 gün sürecek olan bu programda amaçlarının katılan öğrencilerin en iyi şekilde bilinçlenerek ayrılması olduğunu dile getirdi. Gelecekte meslek seçimi için bu toplantının iyi bir fırsat olduğunu belirten Söylemez, bu nedenle de öğrencilerin bu şansı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Açış konuşmalarının ardından bahse konu mesleklerden uzman kişiler öğrencilere meslekleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTORSİKLETLE, MİNİBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 AĞIR YARALI
BAYRAM TATİLİNİN 4 GÜNÜNDE 4 BİN 817 VATANDAŞ YARALANDI, 32 VATANDAŞ İSE HAYATINI KAYBETTİ
Tatil Bitti, Dönüş Başladı: Mersin Sahillerinde Tersine Göç Yoğunluğu
Tesadüfî Karşılaşma Hayat Kurtardı: Minik Caretta, Tatilcinin Duyarlılığıyla Kurtarıldı
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS’TA MOBİL KESİM NOKTALARINDA SÜREKLİ İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ

Mersin Haber ,Mersin