Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Kuruldu

Karesi Kent Konseyi, engellilerin toplumsal yaşama doğrudan katılımı, eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam ihtiyaçlarının karşılanması için ’Engelli Meclisi’ kurdu. Meclis başkanlığına oy birliği ile Esin Döndüoğlu seçildi.

21 Nisan 2015 Salı, 16:05
Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Kuruldu
-

Karesi Kent Konseyi, engellilerin toplumsal yaşama doğrudan katılımı, eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam ihtiyaçlarının karşılanması için ’Engelli Meclisi’ kurdu. Meclis başkanlığına oy birliği ile Esin Döndüoğlu seçildi.
Kent yaşamında kentin hak ve hukukun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, yönetişim, yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek için kurulmuş olan Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi’ni kurmak için Karesi AVM’de bir araya geldi. Kent Konseyi Meclisi Başkanı Mürsel Saban’cı toplantıya katılamadığından dolayı, başkanlığını Kent Konseyi Genel Sekreteri Yücel Dağtaş’ın yaptığı toplantıda Engelli Meclisi için seçim yapıldı. Yapılan seçimde oy birliği ile Engelli Meclisi başkanlığına Esin Döndüoğlu seçilirken yürütme kuruluda belirlendi.
Engellilerin ve engellilerle ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerinin oluşturulduğu demokratik bir yapı olan Engelliler Meclisi’nde; engellilerin toplumsal yaşama doğrudan katılımı, eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal yaşamın içinde daha fazla yer almasının sağlanması, kent yönetimine aktif olarak katılmaları ve engellilere yönelik sorunlara çözüm üretilmesi, engelli yaşamının kolaylaştırılmasını ve engellilerin toplumsal ve ekonomik üretiminde aktif rol almaları amaçlandı.
Engelli Meclisi; engellilerin meclis çatısı içinde dil, din, ırk, kültür, sınıf, eğitim, ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kentimizin ve diğer kentlilerin engellilerle birlikte, engelli yaşamının kolaylaştırılmasını ve engellilerin toplumsal ve ekonomik yarar üretmesinde aktif rol alması hedefleniyor. Bir sonraki Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Toplantısı 27 Nisan saat 16.00’da Engelli Meclisi Başkanı Esin Döndüoğlu başkanlığında yapılması kararlaştırıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU
MERSİN'DE YABANCI UYRUKLU BİR KADIN 7. KATTAN DÜŞTÜ
İYİ PARTİ ÇAMLIYAYLA İLÇE TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI
Tarsus Atatürk Mahallesi’ndeki Viraj Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Mezitli Sahili’nde Belgesiz İşletmelere Müdahale

Mersin Haber ,Mersin