Çanakkale Tir'ının Durağı Arsuz Oldu

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşlarını ve tarihini anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Tır’ı Hatay’ın Arsuz ilçesine geldi.

21 Nisan 2015 Salı, 13:27
Çanakkale Tir'ının Durağı Arsuz Oldu
-

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşlarını ve tarihini anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Tır’ı Hatay’ın Arsuz ilçesine geldi.
Çanakkale siperlerinin maketleri, savaşta kullanılan silah ve mühimmatlar, fotoğraflar, heykeller ve hediyelik eşyalarla Çanakkale Ruhu’nu Arsuz’a taşıyan tırı ilk ziyaret edenlerden biri de Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha oldu.
Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Görevlisi Emekli Deniz Astsubayı Şayan Avcı, Başkan Culha’ya Çanakkale tırı hakkında bilgi verdi. Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda, ’Şehitler diyarından Anadolu ’ya’ sloganıyla yola çıktıklarını ve il, ilçe, kasaba demeden Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Avcı, “Hedefimiz gençlerimize Çanakkale ruhunu yaşatmak ve Çanakkale ruhunu devamlı sıcak tutmaktır. Müze tırımız, Bağımsızlık mücadelemizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferini, objeleri ve hikayeleri ile Çanakkale’ye gelemeyenlerin ayağına götürüyor” dedi. Avcı, Arsuz’da 3 gün kaldıktan sonra, 22 Nisan tarihi itibariyle 6 gün boyunca müzeyi İskenderun’da vatandaşların ziyaretine açacaklarını ifade etti.
Tırı büyük bir ilgiyle inceleyen ve Şayan Avcı’yı pür dikkat dinleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da Çanakkale’nin sadece bir kahramanlık destanı değil, bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu belirterek, herkesin tırı gezmesi gerektiğini söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAYRAM TATİLİNİN 4 GÜNÜNDE 4 BİN 817 VATANDAŞ YARALANDI, 32 VATANDAŞ İSE HAYATINI KAYBETTİ
Tatil Bitti, Dönüş Başladı: Mersin Sahillerinde Tersine Göç Yoğunluğu
Tesadüfî Karşılaşma Hayat Kurtardı: Minik Caretta, Tatilcinin Duyarlılığıyla Kurtarıldı
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS’TA MOBİL KESİM NOKTALARINDA SÜREKLİ İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
SEHİT ANNESİ FATMA DÖŞEYİCİ 'YE ZİYARET
TARSUS DOĞA PARKI, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN AKDENİZ MANZARALI KAFELERİNE BU BAYRAMDA DA YOĞUN İLGİ
“JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU”
KÜLTÜR MOZAİĞİ KENT MERSİN’DE, ‘DİNLER BULUŞMASI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YÜKSELDİ
HEM TATİL, HEM ÇİLE YOLU

Mersin Haber ,Mersin