Madenci Yakını Feryat Etti

Soma davasına ara verildiği sırada isyan eden bir madenci yakını, “Hiç kimse suçunu kabul etmiyor. Bu suç ölenlerin mi? O katilleri konuşturun. Katiller konuşsun. Yalancılar konuşsun” diyerek gözyaşı döktü.

20 Nisan 2015 Pazartesi, 13:03
Madenci Yakını Feryat Etti
-

Soma davasına ara verildiği sırada isyan eden bir madenci yakını, “Hiç kimse suçunu kabul etmiyor. Bu suç ölenlerin mi? O katilleri konuşturun. Katiller konuşsun. Yalancılar konuşsun” diyerek gözyaşı döktü.
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden kazasının ardından görülen Soma davasında, tutuksuz sanıkların dinlenmesine devam ediliyor. Davaya ara verildiği sırada, madenci yakınları kimsenin suçu üstlenmemesine tepki gösterdi. Bir madenci yakını, “Hiç kimse suçunu kabul etmiyor. Bu suç ölenlerin mi? O katilleri konuşturun. Katiller konuşsun. Yalancılar konuşsun” diyerek feryat etti.
Öte yandan, sanık avukatlarının can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle mahkemelerin kapalı olmasını ya da başka bir şehre alınmasını istediklerini öğrenen şehit madenci aileleri duruma tepki gösterdi.
İstanbul’dan davayı takip etmek için gelen milletvekili adayı Efkan Bolaç, “Eğer siz istemezseniz hiçbir yere gönderemezler. 301 kişiyi öldürmüş bir yapı var ve insanlar bunları Mehmet Efe’ye yüklüyor. Bunlar kendilerini korumaya çalışıyorlar” dedi. Madenci ailelerin duruşmada yalan beyanlar karşısında beyanda bulunmaları gerektiğini söyleyen Bolaç, “Dışarıda kendilerini ifade edebilirler, basın yoluyla canlarının yandığını kamuoyuna anlatabilirler. Sonuçta davaya müdahiller. Söz alıp yalan beyanlara karşı beyanda bulunabilirler. Bu yargılamanın içerisinde vardır. Müdahil sanığın beyanına göre müdahale edebilirler. ‘Yalan beyan varsa mutlaka beyanda bulunun zabta geçirin’ diyoruz” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE YANGINDA EVDE MAHSUR KALAN YAŞLI ADAMI VATANDAŞLAR KURTARDI
JANDARMA ORMAN YANGININDA GÖREVDE
OTOYOL JANDARMASINDAN SİVİL TRAFİK DENETİMİ
BARIŞ MAHALLESİ’NİN SOKAKLARI SICAK ASFALTLA YENİLENİYOR
DİYARBAKIR'DA 4 MİLYON 459 BİN ADET KÖK KENEVİR VE SKUNK İLE 150 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, KAYMAKAM DURU’YU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
MODERN YOLLARLA DAHA YAŞANABİLİR BİR İLÇE TOROSLAR
BAŞKAN SEÇER’DEN TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI
TARSUS KAVAKLISPOR', ECRİN KÖROĞLU İLE AYBÜKE ÇAVDARLI'YI U15 KADIN MİLLİ TAKIMA GÖNDERİYOR
BÜYÜKŞEHİR MERSİN’İN MAVİSİ İÇİN 7/24 NÖBETTE

Mersin Haber ,Mersin