Duygu Dolu Çanakkale Gezisi

Mamak Belediyesi tarafından her yıl kültür gezileri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezileri devam ediyor. Milli Mücadele’nin destanlaştığı yerleri vatandaşlara göstermek ve milli duyguları yeniden yaşatmak amacıyla geçtiğimiz hafta Mamaklı öğrencileri ve öğretmenleri Çanakkale’ye gönderen belediye,..

20 Nisan 2015 Pazartesi, 10:22
Duygu Dolu Çanakkale Gezisi
-

Mamak Belediyesi tarafından her yıl kültür gezileri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezileri devam ediyor. Milli Mücadele’nin destanlaştığı yerleri vatandaşlara göstermek ve milli duyguları yeniden yaşatmak amacıyla geçtiğimiz hafta Mamaklı öğrencileri ve öğretmenleri Çanakkale’ye gönderen belediye, 180 kişilik 2.kafileyi de Çanakkale’ye uğurladı. Geziye katılanlar Ecebat, Gelibolu, Alçı Tepe, Anzak Koyu, Mecidiye Şehitliği, Kilitbahir, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Conkbayırı, Anafartalar gibi savaşın yoğun yaşandığı yerleri gezdi. Çanakkale gezilerine büyük önem verdiğini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çanakkale’yi görmeyen Mamaklı bırakmak istemediklerini söyledi. Çanakkale Zaferi’nin, dünya tarihindeki en büyük ve en stratejik zaferlerden biri olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Her yeri ayrı bir kahramanlık destanıyla örülmüş olan Çanakkale Zaferi’ni anlatmaya kelimeler yetmez. Şanlı tarihimizi daha yakından tanıtmak için bu gezileri düzenliyoruz” dedi.
ECDADIMIZLA GURUR DUYDUK
Çanakkale’ye ilk defa gitme imkânı bulduklarını belirten Mamaklı vatandaşlar da , “Başkanımıza, böyle bir fırsatı bizlere sunduğu için teşekkür ediyoruz. Daha önce Çanakkale’ye gitmeyi çok istedik ancak bir türlü gerçekleşmemişti. Şimdi gezi rehberleri eşliğinde iki gün boyunca tarihî zaferle ilgili her şeyi yerinde görerek öğrendik. Çok duygulandık. Ecdadımızla gurur duyduk” şeklinde konuştular.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GELECEĞE YATIRIM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLIYOR
KAÇAK VE SAĞLIKSIZ SÜT ÜRÜNLERİ İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ
TARSUS'UN SEVİLEN TÜCCARI MEHMET COŞKUNER HAYATINI KAYBETTİ
KAYMAKAM AVCI'YA ORMANCILARDAN ZİYARET
ŞEMSİYE HIRSIZINI GÜVENLİK KAMERASI YAKALADI
MERSİN'DE ZEYTİNLİĞİ İMARA ÇEVİRDİ, CİMER İPTAL ETTİRDİ
BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIMLARI İLE GENÇLER UMUT DOLU
DENİZDEN ÇIKAN ÇÖPLER İLE SERGİ AÇILDI
KURBAN BAYRAMINDA 44 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
TARSUS HAL KAVŞAĞINDA TIR'DAN BALYALAR YOLA SAVRULDU

Mersin Haber ,Mersin