Çukurova'da Hasat Heyecanı

Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir, bu yıl buğday rekoltesinin, üreticinin yüzünü güldüreceğini söyledi.

20 Nisan 2015 Pazartesi, 12:02
Çukurova'da Hasat Heyecanı
-

Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir, bu yıl buğday rekoltesinin, üreticinin yüzünü güldüreceğini söyledi.
Karademir, Çukurova’da buğday, patates ve karpuzda hasat döneminin yaklaştığını, soğanın ise ilk hasadına başlandığını belirtti.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinden daha soğuk geçmesi sebebiyle patates hasadının 10 gün gecikmeli olarak nisan ayı sonunda hasat edileceğini vurgulayan Karademir, bu durumun fiyat artışını tetikleyeceğini kaydetti.
Önümüzdeki günlerde hasadı başlayacak örtü altındaki karpuzda ize yağış ve don açısından şuan için bir risk bulunmadığını belirten Karademir, mayıs ve haziran aylarında hasadı yapılacak buğdayda ise rekoltenin yüzleri güldüreceğini vurguladı. Karademir, “Özellikle bu yıl yağış miktarının yeterli olması, mevsimler içerisinde düzenli gitmesiyle beraber yaprakta fungal kökenli hastalıklara dikkat çekilmesini istiyoruz. Üreticilerin tarım teşkilatları ve tarım danışmanlarıyla kontak kurarak mücadele yönünü ve zamanını kaçırmamaları gerekiyor” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE YANGINDA EVDE MAHSUR KALAN YAŞLI ADAMI VATANDAŞLAR KURTARDI
JANDARMA ORMAN YANGININDA GÖREVDE
OTOYOL JANDARMASINDAN SİVİL TRAFİK DENETİMİ
BARIŞ MAHALLESİ’NİN SOKAKLARI SICAK ASFALTLA YENİLENİYOR
DİYARBAKIR'DA 4 MİLYON 459 BİN ADET KÖK KENEVİR VE SKUNK İLE 150 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, KAYMAKAM DURU’YU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
MODERN YOLLARLA DAHA YAŞANABİLİR BİR İLÇE TOROSLAR
BAŞKAN SEÇER’DEN TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI
TARSUS KAVAKLISPOR', ECRİN KÖROĞLU İLE AYBÜKE ÇAVDARLI'YI U15 KADIN MİLLİ TAKIMA GÖNDERİYOR
BÜYÜKŞEHİR MERSİN’İN MAVİSİ İÇİN 7/24 NÖBETTE

Mersin Haber ,Mersin