Çolakbayrakdar "çevre Dostu Bir Tesis Daha Yapıyoruz"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasanarpa’da inşaatı devam eden Geri Dönüştürülebilir Malzemeleri Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’ni en yakın zamanda hizmete açacaklarını söyledi.

20 Nisan 2015 Pazartesi, 17:53
Çolakbayrakdar "çevre Dostu Bir Tesis Daha Yapıyoruz"
-

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasanarpa’da inşaatı devam eden Geri Dönüştürülebilir Malzemeleri Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’ni en yakın zamanda hizmete açacaklarını söyledi.
Çevre üssünde planlanmış tesislerden birinin daha amacına doğru hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu tesisimiz hammadde olarak tekrar imalat sanayine katılabilecek her türlü malzemenin toplanması ve ayrıştırılması hizmetini verecek. Böylelikle ekonomik değer taşımasına rağmen atık depolama sahalarımızı dolduran çürümesi ve yok olması yıllar süren birçok malzeme memleketimiz ekonomisine tekrar kazandırılmış olacak" dedi.
Proje sayesinde insan nüfusuyla artan tüketimin doğal dengeyi bozmasının ve doğaya verdiği zararın engelleneceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu da mümkün kılacak. Evsel atık, çöp dediğimiz malzemeler; meyve, sebze, yemek atıkları, çay posası, elektrik süpürgemizden çıkan tozlu malzemelerdir. Kaldı ki bu malzemeler bile çürümeyle oluşan gazlardan elektrik enerjisine, gübreye dönüştürülmektedir. Bu malzemelerin dışında kalan ve evlerimizden, işyerlerimizden çıkan her türlü malzeme geri dönüştürülebilir malzemedir" şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerine şöyle devam etti: "Evlerimiz, işyerlerimiz ve sanayi sitelerimiz başta olmak üzere geri dönüştürülebilir malzemelerin atık olarak çıktığı tüm noktalarda uygun toplama metotlarıyla çevremiz, ekonomimiz, geleceğimiz için hep birlikte çalışacağız. Bu süreçte başlatacağımız eğitim, bilinçlendirme, düşünme, geliştirme gibi bir çok faaliyet ve kampanyalarımızla tüm vatandaşlarımızla el ele çalışacağız. Çevre faaliyetlerimiz büyüyerek artacak" dedi.
Tesis hakkında bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, bin 600 metrekare kapalı alana kurulacak tesisin poşet açma sistemine sahip olduğunu, iki ve üç boyutlu malzemeleri otomatik olarak ayırabilecek, ayrıştırılan malzemeleri de presleyerek ekonomik değere kavuşturacak mahiyette olduğunu kaydederek,"Tesis içi yollar, stok alanlarının dolgusunu ve sıkıştırmasını yaptık. Bağlantı yolları için çalışmalara hızla devam ediyoruz. Hatta tesisin çevre ağaçlandırmasını bile yaptık" şeklinde bilgiler verdi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar sözlerini şöyle bitirdi: "Türkiye’de birçok belediyeye öncülük edebilecek nitelikte, israfa kaçmadan, ihtiyaca cevap verebilir özelliklere sahip çevreci bir tesisi daha Kocasinan’a kavuşturmanın huzurunu yaşıyoruz. Bizim planladığımız, bütçemizden para ayırdığımız, toplama ayrıştırma programlarını, makine ve ekipmanlarını en son teknolojiye göre ayarladığımız, çevreci tesisimizin memleketimize, çevremize ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
FERAHİM ŞALVUZ MAHALLE MUHTARI MUSTAFA BOZ'UN AĞABEYİ YUSUF BOZ HAYATINI KAYBETTİ
Tarsus Şelalesi’nde Özlenen Tablo Geri Döndü... Şelale Gürül, Gürül Akıyor
Mersin'de Halkkent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde İlk Diş Ameliyatı Başarıyla Yapıldı
Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi’nde Anlamlı Açılışlar ve Fidan Dikimi Etkinliği
Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıl Sonu Resim Sergisi Açıldı
TARSUS'TA BU SEZON 100 BİN HEKTAR ALANDA 12 ÇEŞİT ÜZÜM YETİŞTİRİLDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİR VATANDAŞA DAHA TEKERLEKLİ SANDALYE
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN KIRSAL MAHALLE ZİYARETİ
ÇAMLIYAYLA-TARSUS ARASI ASFALT DÖKME ÇALIŞMASI
DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ CELAL TOKALAK TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA İNCELEMELRDE BULUNDU

Mersin Haber ,Mersin