Savaştepe Sulamasında Modernizasyon

Balıkesir’in Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, 1985 yılında yapılan sulama kanallarını modernize ederek kapalı devre sulama sistemi haline getiriyor.

15 Nisan 2015 Çarşamba, 12:44
Savaştepe Sulamasında Modernizasyon
-

Balıkesir’in Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, 1985 yılında yapılan sulama kanallarını modernize ederek kapalı devre sulama sistemi haline getiriyor.
Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Sarıbeyler Barajı’na bağlı sulama kanallarını modernize etmek için düğmeye bastı. Sulama kanallarının 30 sene önce yapıldığını kaydeden Başkan Şimşek, 20 bin dönüm sulama alanı bulunan Sarıbeyler Barajı sulama sisteminin kullanılamaz durumda olduğundan kanalların kapalı sisteme geçirilmesi ve modernize edilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Şimşek, "Yönetime geldiğimizde Sarıbeyler Barajının işletilmesinde çiftçilerimizin büyük sıkıntılar yaşadığını gördük. 30 yıl önce konulan kanallar iflas etmiş haldeydi. Yenilemek istedik fakat bu tür kanalların üretimden kaldırılmış olduğunu gördük. Her konuda büyük desteğini gördüğümüz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur’un bu konuda da büyük katkıları olmuştur. Kendilerine Savaştepe halkı adına şükranlarımı ifade ediyorum. Girişimlerimiz sonucunda BASKİ-DSİ arasında yapılan protokolle barajın modernizasyonu ve işletilmesinin devri BASKİ’ye yapıldı. Projesi 12 milyon liraya mal olacak olan kapalı devre sulama sistemi 3 yıl içerisinde tamamlanacaktır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte çiftçilerimiz damlama ve yağmurlama sistemi ile sulama yapabilecek olması yine çiftçilerimizin daha çok üretmesi ve daha çok kazanmasına kaynak sağlayacaktır" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE KAZA DA MOTORSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
MERSİN ENGELLİLER DERNEKLERİNDEN MTSO BAŞKANI ÇAKIR'A ZİYARET
Osman’ın Toprağı Sarsıldı, Hayali Mersin’de Filizlendi
VALİ TOROS JAPONYA'NIN WAKAYAMA VALİSİ MİYAZAKİ İLE GÖRÜŞTÜ
ÇAMLIYAYLA'DA KARAKUCAK GÜREŞLERİ HAZIRLIĞI BAŞLADI
BAŞKAN BOLTAÇ, YAPILAN PROJELERİ BASIN MENSUPLARINA YERİNDE GÖSTERSİ
Ara Sokaktan Çıkan Otomobile Çarpan Motosiklet Güvenlik Kamerasında
KENT İÇİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK DENETİMLER DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ’NİN LGS BAŞARISI ARTARAK DEVAM EDİYOR
GENÇ FENOMEN ARAS’IN İLHAM VEREN TEMİZLİK HAREKETİ BÜYÜKŞEHİR’LE BÜYÜDÜ

Mersin Haber ,Mersin