İzasad Aliağa'nın İstihdam Ve Nüfus Hareketlerini Masaya Yatırdı

İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD), düzenlediği ‘Aliağa’ya Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konferansıyla Aliağa’nın istihdam ve nüfus hareketlerini masaya yatırdı.

15 Nisan 2015 Çarşamba, 11:20
İzasad Aliağa'nın İstihdam Ve Nüfus Hareketlerini Masaya Yatırdı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD), düzenlediği ‘Aliağa’ya Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konferansıyla Aliağa’nın istihdam ve nüfus hareketlerini masaya yatırdı.
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa, Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Türkmen konuşmacı olarak katıldı. Aliağa’daki nüfus, iş gücü ve istihdam sorunlarının ayrıntılarıyla ele alındığı konferansa Aliağa ilçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi meclis üyeleri Raşit Özkan, Murat Kuzumoğlu, Emriye Erdoğan, Hilkat Çelik ve Altan Yıldırım katıldı.
Konferansta Bekir Türkmen katılımcılara, genelde Türkiye’deki her il, özelde İzmir’de yaşanan göç hareketleri, Aliağa’da 2007-2014 yılları arasında yaşanan göç hareketleri, Aliağa’ya yoğun iş gücü arzı, Aliağa’da nüfusun nitelikli hale getirilebilmesi için alınabilecek önlemler konusunda sunum yaptı.
"ALİAĞA’NIN NÜFUSU İZMİR’E GÖRE 4 KAT ARTTI"
Aliağa’nın göç almasındaki en büyük sebebinin sanayi olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bekir Türkmen, Aliağa nüfusunun İzmir nüfusuna göre 4 kat fazla arttığını ifade etti. Türkmen, "Rakamlara bakıldığında 2007-2014 yılları arasında İzmir il nüfusu yüzde 10 artış gösterirken, aynı dönem içerisinde Aliağa nüfusu yüzde 39 artış gösterdi. Bunun sebebi insanların Aliağa’da iş bulma olasılığının yüksek olmasıdır. Bu görüşü destekleyen başka bir faktörde Aliağa’da yüzde 55 erkek yüzde 45 kadın nüfus var. Sanayiye yönelik işler konusunda kadınlara istihdam arttırıcı nitelikler kazandırılamadığı için de Aliağa erkeklerin daha fazla ilgisini çekiyor” dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları çok önemsediğini belirten Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Toplumun sorunları sadece bir kurumun veya birilerinin görevi ve sorumluluğun da değil, istihdam da güvenlikte eğitim de ülke de yaşayan hepimizin katkı yapması gereken alanlardır” diye konuştu.
İZASAD’ın Başkanı Rahmi Keskinoğlu ise, açıklamalarında şunları kaydetti:
"Dünyadaki sınırlı kaynaklarla sonsuz ihtiyaçların karşılanması zorunluluğu ve küreselleşme olgusunun acımasız rekabet ortamının dünyada hızlı bir değişime neden oldu. Bu değişim insanları, toplumları, şirketleri, devletleri ve ulusları derinden etkiledi. Bu değişim yeni güç dengelerine uygun olarak yeni bir dünya düzeninin temellerini atmaya başladı. İlçemizde bulunan bütün kuruluş ve şahısların, kazanç elde etmeye odaklanmalarını, kontrol edilebilen değişkenlere ağırlık vererek kazançlarını sürekli hale getirmelerini istiyoruz."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Mersin Haber ,Mersin