İstanbul'dan Geliboluya Kürek Çekiyorlar

Çanakkale Savaşı’nda dedelerini kaybeden bir Türk ve bir İngiliz, Zaferin 100. yılında kürek çekerek Gelibolu’ya ulaşmak üzere yola çıktı. Dedelerini Gelibolu’da şehit veren Sally Campbell ile Hüseyin Ürkmez, Çanakkale’ye ulaşmak için 7 gün boyunca kürek çekecek.

15 Nisan 2015 Çarşamba, 14:22
İstanbul'dan Geliboluya Kürek Çekiyorlar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çanakkale Savaşı’nda dedelerini kaybeden bir Türk ve bir İngiliz, Zaferin 100. yılında kürek çekerek Gelibolu’ya ulaşmak üzere yola çıktı. Dedelerini Gelibolu’da şehit veren Sally Campbell ile Hüseyin Ürkmez, Çanakkale’ye ulaşmak için 7 gün boyunca kürek çekecek.
Çanakkale Savaşı sırasında dedelerini kaybeden İngiliz Sally Campbell ile Hüseyin Ürkmez, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı nedeniyle İstanbul’dan kürek çekerek Gelibolu’ya doğru yola çıktı. Arkadaşları tarafından uğurlanan Hüseyin Ürkmez ve Sally Campbell’in heyecanlı oldukları görüldü.
Türkiye’nin tek geleneksel kürekçisi olan ve daha önce Bartın’dan İtalya’nın Padova kentine, İstanbul’dan Atina’ya, Kuşadası’ndan Samos’a gibi çeşitli yolculuklar yapan Hüseyin Ürkmez bu kez dünyaya barış mesajı vermek için yola çıktı.
Yola çıkmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kürekçi Hüseyin Ürkmez, “Ben amatör bir denizciyim. Geçen haftalarda 8-18 Mart arası İstanbul’dan Çanakkale’ye kadar gittik. Bu seferde Anzaklar ve Türkler için gidiyoruz. Sally arkadaşımızın da dedesi orada vefat etmiş. Benim dedem de öyle. Bir ortak noktamız vardı. Sally de beni kırmadı. İşte böyle çıktı fikir. Yaklaşık 7 gün sürecek. 7 günde orada olmamız gerekiyor” dedi.
İngiliz deniz piyadesi Colin Campbell’in torunu Sally Campbell ise “Benim için çok önemli bir sene. O yüzyılı falan da hatırlıyoruz. Benim dedem orada vefat etti. Onun dışında arkadaşıma eşlik yapmak büyük bir zevk. Yapabileceğime inanıyorum. Deniz kanosu biliyorum. Ama kürek ilk defa çekeceğim” diye konuştu.
Gelibolu’ya kadar 7 gün sürmesi beklenen yolculuk sırasında kullanacakları tekneyi de tanıtan Hüseyin Ürkmez ve Sally Campbell daha sonra arkadaşları tarafından yolcu edildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
VALİ TOROS, "KIZ KALESİ’NİN MARKA DEĞERİ ARTIRILMALI"
MERSİN'DE HASTALARI VE HASTA YAKINLARINI MUTLU EDEN PROGRAM
EVİMİZ ATÖLYE’NİN 47. DURAĞI ENGELSİZ YAŞAM PARKI OLDU

Mersin Haber ,Mersin