Başkan Dinçer'den Esnafa Çifte Müjde

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafa iki müjde birden vererek, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 SGK destek priminin yüzde 10’a çekildiğini, 1 Mayıs’tan itibaren SGK’ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarını..

15 Nisan 2015 Çarşamba, 11:57
Başkan Dinçer'den Esnafa Çifte Müjde
-

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafa iki müjde birden vererek, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 SGK destek priminin yüzde 10’a çekildiğini, 1 Mayıs’tan itibaren SGK’ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarının da dondurulacağını bildirdi.
Mersin ESOB Başkanı Dinçer’in, vergi kaydı devam eden emekli esnaftan kesilen yüzde 15 destek priminin kaldırılması ile SGK’ya borcu olan esnafın borçlarının dondurulması yönündeki çağrısı Ankara’da yanıt buldu. Hükümet, esnaftan gelen baskı üzerine SGK destek priminde geri adam atarak yüzde 15 olan prim dilimini yüzde 10’a çekerken, SGK’ya 12 aydan fazla borcu olan esnaf sanatkarlara da 1 Mayıs’tan itibaren borçlarını yapılandırma fırsatı tanındı.
Esnafa çifte müjde veren Dinçer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, vergi kaydı devam eden emekli esnaf ve sanatkardan kesilen yüzde 15 SGK destek priminin kaldırılması ya da daha makul düzeye çekilmesi amacıyla uzun süredir Başbakanlık ve ilgili bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmelerin meyvesini verdiğini belirtti. Başkan Dinçer, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 oranındaki SGK destek priminin yüzde 10’a çekildiğini ve bir yılı aşmamak kaydıyla Bağ-Kur’a prim borcu olanlara sağlık hizmetinden yararlanma imkanı tanındığını kaydetti. 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ise SGK’ya 12 aydan fazla prim borcu olan esnaf ve sanatkarların borcunun dondurulması işlemlerine başlanacağını ifade eden Dinçer, prim borcunu donduranlara sağlık hizmetlerinden yararlanma yolu da açılacağını belirtti. Dinçer, “Borcunu dondurma ile birlikte geçmiş yıllara ilişkin borçlarını 3 ay içerisinde ödeme şartıyla faizsiz olarak ödeme imkanı da veriyor. Yeni dönemde, 12 aydan fazla borcu olan Bağ-Kur’lular borçlu olduğu dönemi donduracak, kalan dönem üzerinden rutin prim ödemesi yapabilecek. Bu kapsamda olanlar ‘tekrar primlerimi ödemek istiyorum’ dediğinde kaldığı yerden bu süreç ihya edilebilecek” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Mersin Haber ,Mersin