13. Uluslar Arası Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başladı

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bugün Cigerhun Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda başladı. Festival Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın da yer aldığı “Eylül’ün kadın yüzleri” belgeselinin gösterimi ile başladı. Filmin Diyarbakır gösterimine Gültan Kış..

12 Nisan 2015 Pazar, 12:55
13. Uluslar Arası Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başladı
-

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bugün Cigerhun Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda başladı. Festival Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın da yer aldığı “Eylül’ün kadın yüzleri” belgeselinin gösterimi ile başladı. Filmin Diyarbakır gösterimine Gültan Kışanak’ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.
Yönetmenliğini Ayşe Ayben Altunç’un yaptığı, 2014 yapımı belgeselin Diyarbakır’daki gösterimine belgeselde de yer alan kadınlardan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Aysel Hoşgit, Mevlüde Acar, Mukaddes Erdoğdu Çelik, Ümide Aysu Çelik ve Özlem Eren Türkmen katıldı. 102 dakika süren belgesel filmin sona ermesiyle salonda bulunan kadınlar, zılgıt çekerek hep bir ağızdan sloganı attı.
Belgeselle ilgili konuşan Kışanak kadın devrimine değinerek, “Filmde de kadınların direnişi, kadın bilincinin oluşma süreci ve kadınların kadın devrimi yaratma iddiasıyla ayakta olduklarının hikayesi anlatılmıştır” dedi.
Çektiği belgeselle ilgili konuşmasına geçen hafta hayatını kaybeden İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucusu Leman Fırtına’yı anarak başlayan yönetmen Altunç, “Belgeseli bir süre önce kaybettiğimiz Erdal Eren’in annesi Şardan anneye ve Leman Fırtına’ya adıyorum“ diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Orman Genel Müdürü Karacabey Başkanlığında Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
ANAMUR'DA POMPALI TÜFEKLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, SONRA KENDİ İNTİHAR ETTİ
ANAMUR'DA SİLAHLI.OLAY: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
MERSİN TSO'DA "AKILLI KOBİ KONFERANSI"NA DOĞRU
AŞIRI SICAKLAR LİMONU YAKTI
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞİ
"KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM” PROGRAMLARI SICAK YAZ GÜNLERİNE RENK KATIYOR
MERSİN'DE GÖRÜNMEZ KAZA, ARAÇ YAN YATTI
Tarsus-Pozantı Yolunda Kuruyemiş Yüklü TIR Alevlere Teslim Oldu
Sıcağın Kavurduğu Biberler Çiftçiye Zarar Verdi

Mersin Haber ,Mersin