Op.dr. Eser "Yumurtalık Kistlerinden Kapalı Cerrahiyle Kurtulmak Mümkün"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Jule Eser, kadınların yumurtalıklarında görülen çikolata kistlerinin cerrahi olarak çıkarılmasında kanser riski görülmemesi halinde bu kistlerin kapalı cerrahi yöntemle tedavi edilebildiğini söyledi.

10 Nisan 2015 Cuma, 11:26
Op.dr. Eser "Yumurtalık Kistlerinden Kapalı Cerrahiyle Kurtulmak Mümkün"
-

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Jule Eser, kadınların yumurtalıklarında görülen çikolata kistlerinin cerrahi olarak çıkarılmasında kanser riski görülmemesi halinde bu kistlerin kapalı cerrahi yöntemle tedavi edilebildiğini söyledi.
Özel Medicana Konya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Jule Eser, kadınların üreme sağlığını olumsuz etkileyen çikolata kistlerinin ciddiye alınmasının önemine değinerek şöyle konuştu:“Yumurtalık, kadınlarda yumurta hücrelerinin depolandığı yapılardır. Zaman zaman bu yapıların içerisinde içi sıvı dolu kesecikler şeklinde kist görülebilmektedir. Bunlar basit kistler olabileceği gibi bazen komplike yani kanamalı endometrioma dediğimiz içinde çikolata kıvamında olan kistler de görülebilmektedir. Bu tür kistler cerrahi olarak çıkarılmasında kanser riski görülmediği takdirde cerrahi olarak basit şekilde de çıkarılabilmekte."
Op.Dr. Jule Eser, bu tür durumlarda nasıl davrandıklarını şöyle anlattı:
"Bunlarda kapalı cerrahiler uyguluyoruz. Bunlar karın açılmadan laparoskopi dediğimiz göbekten ışıklı bir alet sokularak birkaç delikten gerçekleştirebildiğimiz operasyonlardır. Bu operasyon sırasında bazen kistin içeriden patlamasını önleyecek içeriye torbacıklar atıp o torbalarla birlikte kisti tam olarak çıkarabiliyoruz. Bu cerrahilerden sonra yumurtalıklara herhangi bir zarar gelmemekte ve kişinin gelecekte olan fertilitesi yani çocuk arzusunu da bozmamakta. Daha önceden herhangi bir şekilde açık cerrahi işlem geçirmiş olan yani sezaryen ya da başka bir açık operasyon geçirmiş olan hastalara da bu tür kapalı cerrahiler uygulanabilmektedir.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
YEŞİL VATAN ŞEHİDİ ALİ TEKEREK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KAYMAKAM AVCI, KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜLLERİNİ VERDİ
SİLİFKE'NİN ARDINDAN ANAMUR'DA DA ORMAN YANGINI BAŞLADI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ’NDEN YAŞALMIŞLARA SAĞLIK TARAMASI
Akdeniz’de Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programında Manevi Birliktelik Yaşandı
ALBAY ZORLUOĞLU, MTSO'YU ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER, YANGIN BÖLGESİNDE!
TARSUS'TA ŞAHIS EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
MUT'TA İNSANSIZ HAVA ARACI FAALİYETE BAŞLADI
AKDENİZ'DE ZABITA EKİPLERİ BOZULMUŞ ET ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Haber ,Mersin